CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet kurma süreci kapsamında AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakanlık Resmi Konutu'na bir araya geldi.

Saat 18.00'da başlayan görüşme yaklaşık 4.5 saat sürdü. 

CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Merkezi'nde görüşmeye ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

İşte Koç'un açıklamaları:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına, TSK'ya Emniyet teşkilatı mensuplarına ve tüm milletimize sabırlar diliyoruz.  Genel Başkanlar samimi bir şekilde düşüncelerini ifade ettiler. Birçok konuda mutabakata varıldığını söyleyebilirim.

Bu hafta içinde perşembe ya da cuma günü bir kez daha bu akşam toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirmek için tekrar bir araya gelecekler.

Çıkarlarımızı ülke menfaatlerinin önüne koymuyoruz. İki partinin ülkeye karşı sorumlulukları var. Toplantı, iki genel başkanın karşılıklı görüş bildirmesi şeklinde geçti.

Ortadan hemen bir siyasi sonuç çıkarmanın zor olduğu bir dönemden geçiyoruz. Sorumluluğumuzun gereğini taşımaya çalışıyoruz."

Başbakanlık'taki koalisyon görüşmesi sonrası Ak Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de bir açıklama yaptı.

İşte Çelik'in açıklamaları: 


" Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluğu içerisinde her iki genel başkan en geniş yelpazede çeşitli değerlendirmelerde bulundular. İstikşafi değerlendirmeler sonrası ortaya çıkan tablonun neticesi üzerinde uzlaşılan ve anlaşılamayan konular üzerinde her iki genel başkan görüşlerini ifade ettiler.

Bu görüşme herhangi bir sonuca bağlanmadı. Gelinen nokta başlı başına bir kıymet olmuştur. Çok derinlemesine soluksuz bir sohbet oldu.

Bundan sonrasında her iki genel başkan buradaki değerlendirmeleri kendi yetkili kurullarına götürecekler. Arkasından da perşembe ya da cuma günü bu görüşmenin devamı niteliğinde olan nihai değerlendirmeyi kendi aralarında yapacaklar.

- (CHP ile koalisyon olacak mı olmayacak mı sorusu perşembe ya da cuma günü mü cevap bulacak? sorusu üzerine) Koalisyon olacak mı olmayacak mı sorusunun cevabı belli oranda perşembe ya da cuma günü belli olacak. Koalisyonla ilgili net yanıt görüşme sonrası gelecek."