HDP'nin 4'te 4 yaptığı Ağrı'da AKP İl Başkanı Abdurrahman Çetin, AKP'nin Ağrı'da büyük bir hezimete uğradığını hatırlattı. Çetin yaşanan tablonunsorumlusu olarak da partisinin genel merkezini gösterdi.

DİHA'nın haberine göre AKP Ağrı il yönetimi seçimden sonra karıştı. 7 Haziran seçim yenilgisinden sonra ilk defa basın mensupları ile bir araya gelen AKP Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin, il başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çetin, AKP'nin Ağrı'da büyük bir hezimete uğradığını ve seçimin kendileri için bir tsunami olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimlerinde AKP'nin Ağrı'da mağlup olduğunu ve bu mağlubiyetin en büyük suçlusunun AKP Genel Merkezi olduğunu kaydeden Çetin, "Ben ve ekibim 7 Haziran seçimlerin mağlubiyetini kabul ediyoruz. Ama şunu belirtelim ki, bu hezimetin en büyük suçlusu AKP Genel Merkezi'dir. AKP Ağrı'da il ve ilçe teşkilatını hiçe saymıştır. 7 Haziran'da Ağrı'ya 4 bakan koysaydınız, benim yerime de 1 bakan koysaydınız Ağrı'da seçim sonucunu değiştiremezdiniz. Ağrı'da seçimde yaşanan büyük hezimetin tek sorumlusu genel merkezdir. İlimizde ve bölgemizde farklı bir rüzgar estiren HDP büyük oranda fark yaratmıştır" dedi.