CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu önergede, “Erdoğan'ın 5 Ekim'de Adana düzenlediği, 6 Ekim'de (bugün) ise Ceyhan'da düzenleyeceği partisinin mitinglerine katılımı çoğaltmak için Adana Valiliği kanalıyla Ceyhan ilçesinde Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, tüm okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, personellere ve öğretmenlere AKP mitingine katılması gerektiği konusunda resmi bir yazı gönderilmiş midir? Gönderildiyse bu talimatı kim vermiştir?" diye sordu.

Soru önergesinde, okullarda imza sirküleri çıkartılarak tüm okul müdürlerinden, müdür yardımcılarından ve öğretmenlerden zorla imza alındığı ve mitinglere katılmalarının zorunlu olduğunun ifade edildiği yönünde iddialara da yer verildi. 

“Siyasi parti mitinglerine kamu çalışanlarının zorla, yayınlanan genelgelerle katılmalarının dayatılması kanunlara aykırı değil midir?" diye soran Tanrıkulu önergede “Mitinglere katılmayan okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler sürgün mü edileceklerdir? Haklarında soruşturmalar mı başlatılacaktır? Mitinglere katılmayan öğretmenler fişlenecekler midir?” sorularını da yöneltti.

2 AH-1P KOBRA BİR KEŞİF UÇAĞI

Erdoğan’ın Adana ziyaretindeki olağanüstü önlemler de dikkat çekiyor.

Genelkurmay ziyaret için 2 AH-1P Kobra helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığından havadan keşif, gözetleme faaliyetleri için bir Gören (C-160) uçağının tesis edildiğini duyurmuştu.