Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, seçim sonrasında da devam eden 'çok boyutlu' operasyonlara dikkati çekerek, AKP içinde de tasfiyelerin olacağını iddia etti. Dilipak, parti içindeki bazı isimlerin tasfiyesi için yeni bir süreç başlatılacağını yazarken, "Bana göre, Beştepe’de de, bakanlıklarda da, üst düzey bürokratlar ve emniyet teşkilatı içinde kripto isimler olduğunu düşünüyorum. Birileri iktidarın elini kolunu bağlayarak sistemi kilitlemeye çalışıyor," dedi.

Dilipak'ın yazısının bir kısmı şöyle:

[...]Bakın söylüyorum, AK Parti içindeki birtakım kişiler, AK Parti hükümetindeki her seviyedeki  bürokrat, belediyelerdeki, parti içindeki idari ve siyasi kadrolarla ilgili gözlemler yapıyorlar. Parti içindeki bu AKP’liler ve kripto isimlerin tasfiyesi için yeni bir süreç başlatılacak.

Bana göre, Beştepe’de de, bakanlıklarda da, üst düzey bürokratlar ve emniyet teşkilatı içinde kripto isimler olduğunu düşünüyorum. Birileri iktidarın elini kolunu bağlayarak sistemi kilitlemeye çalışıyor. AK Parti içinde kendilerini dışlanmış hissedenler de, kendilerine mikrofon uzatıldığında rahatsızlıklarını ifade etmek konusunda, zamanlama ve malum çevrelerinin tuzağına düşme konusunda çok da ihtiyadlı davranmıyorlar. Hani birileri bir umud olarak, 5. Parti için zemin yokluyor sanki.