AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu sosyal medyada alay konusu oldu.

Radikal’in haberine göre, AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bir yaptığı konuşmada Roboski katliamından bahsetmek isterken, üst üste "Dobroski'nin hesabını soracağız" demişti. Diyarbakır adayı gösterilmesinden sonra Ensarioğlu'nun bu konuşması hatırlanarak, internette ve sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

Ensarioğlu söz konusu konuşmayı 2012 Ocak ayında TBMM'de yapmıştı. Ensarioğlu kürsüde konuşurken, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, 34 kişinin öldüğü Uluderi'nin Ortasu Köyü'ndeki hava saldırısından söz ederek, "Roboski'nin hesabını verin" dedi.

Bunun üzerine Ensarioğlu, “Dobroski’nin hesabını kimse size vermeyecek, hesabını biz soracağız. İlk günden beri Dobroski’nin üstünün örtülmeyeceğini, Dobroski ile ilgili her türlü hadisenin araştırılacağına dair teminat veren sayın Başbakan’dır” dedi.

Ensarioğlu’ndan sonra söz alan BDP’li Adil Kurt ise şunları söyledi: ”: “… Demin sizin temsilciniz, galiba Roboski katliamı olurken çoğunlukla magazin programlarını izlemekle meşgul olduğu için, Roboski’ye de ‘Roboski’ diyemiyor ‘Dobroski’ diyor. Onu da buradan düzelteyim, orası Dobroski değil, Roboski’dir. Magazin programlarıyla çok meşgulsünüz bu aralar, onun için ismi bile doğru dürüst telaffuz edemiyorsunuz.”

('Dobroski', sunucu Mehmet Ali Erbil, geçmişte sunduğu yarışma programı Çarkıfelek’te, “pas, iflas” gelmesi durumunda yarışmacılara söylediği söz olarak yayılmıştı)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.