CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' her gün yeni katılımlarla Sakarya’ya ulaşırken, AK Parti’nin karşı stratejiler geliştirmek için anket çalışmaları yaptırdığı ortaya çıktı.

Yürüyüşün üçüncü gününde başlatılan anket çalışmalarında iki ayrı konunun topluma sorulduğunu kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ilk ankette toplumun yürüyüşe nasıl baktığının araştırıldığını ifade etti.

Toplumun yürüyüşe nasıl baktığı konusunda yapılan anketin kısa sürede tamamlanarak sonuçlarının AK Parti’nin yetkili kurullarına sunulduğunu dile getiren Yarkadaş, “Ankette toplumun yürüyüşe olumlu baktığı ve büyük çoğunluğun destek verdiği görüldü. AKP bu anketin sonucuna göre politika belirledi” dedi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Yarkadaş, AK Parti’nin yaptırdığı ikinci anketin ise Türkiye’deki adalet algısına yönelik olduğunu ifade etti. Söz konusu ankette toplumun yüzde 76’sının ‘Türkiye’de adalet olmadığı’ görüşünü belirttiğini kaydeden Yarkadaş, bu anket sonucunun da AK Parti tarafından ciddi bir değerlendirmeye alındığını belirtti.

Yarkadaş, söz konusu anketten çıkan sonucu etkileyen etmenleri şöyle sıraladı:

-Özellikle KHK ile işinden atılan yüz bine yakın insanın mağdur edilmesi

-Bu insanların sorunlarına herhangi bir çözüm bulunmaması

-İşten atılmalarının üzerinden aylar geçmesine ve haklarında henüz bir soruşturma bile olmamasına karşın suçlu ilan edilmeleri. Bu kişilerin neyle suçlandıklarını dahi bilmemeleri.

-Gazetecilerin peş peşe tutuklanması

-15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan ya da gözaltına alınan binlerce kişi hakkında hâlâ iddianamelerin hazırlanmamış olması.

-Sulh ceza hâkimliklerinin verdiği keyfi kararlar.

-Sosyal medyada yazılan çizilen her türlü muhalif düşünce hakkında soruşturma başlatılması.”

HER 4 AİLEDEN BİRİNİN YAKINI İHRAÇ EDİLDİ

CHP’li Yarkadaş, toplumun böyle düşünmesinin haklı sebepleri olduğunu belirterek, “Çünkü toplumun yarısından fazlasının canı adli makamlar tarafından yakılmış durumda. Şu anda Türkiye’de neredeyse her 4 aileden birinin yakını, oğlu, gelini, kuzeni ya KHK ile işten atıldı ya hakkında bir soruşturma açıldı. Bu soruşturmalar adli süreçler bitmek bilmiyor, sonuçlanmıyor. Yüz binlerce kişi bu adaletsizlikten dolayı mağdur. Yürüyüşümüz ve anket sonuçlarından görüldüğü üzere toplum adalete susamış. Toplum artık adalet istiyor ve bizzat iktidar tarafından yapılan adaletsizliklerden bıktığını ortaya koyuyor” diye konuştu.