10 Ocak 2012 tarihinde Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Cuma İçten ile ilgili Doğan Haber Ajansı tarafından “AK Partili İçten: Irak'ta Kürdistan kurulması desteklenmeli” başlıklı bir haber yayınlandı.

( http://www.dha.com.tr/ak-partili-icten-irakta-kurdistan-kurulmasi-desteklenmeli_256275.html )

Bu haber birçok haber sitesi ve yazılı basında da yer alarak gündeme oturdu. Gündeme oturmasını sağlayan da şu bölümdü:

'AKRABALARIMDAN DAĞDA OLANLAR VAR'

Bazı arkadaşlarını Hizbullah, bazılarını da PKK davasında kaybettiğini söyleyen Milletvekili Cuma İçten, "Benim arkadaşlarımın içinde şu an dağda olan arkadaşlarım var. Beraber, birlikte okul okuduğum, birlikte sokakta oyun oynadığımız, ortaokul sıralarını paylaştığım arkadaşlarım şu an dağdalar. Akrabalarımdan dağda olanlar var. Dağda olan çocuklar bizim çocuklarımız. PKK'ya katılan çocuklar benim canım, ciğerim. Benim akrabam. Birilerinin dayısının oğlu, birilerinin amcasının oğlu. En önemlisi bu çocuklar bu toprakların çocukları" dedi.

BİZ DE HABER YAPTIK

Birçok yayın organı gibi Demokrat Haber de “AKP'li İçten: PKK'ya katılan çocuklar benim canım, ciğerim” başlığıyla verdi bu haberi.

16 Kasım 2012 günü Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten imzasıyla Demokrat Haber’e gönderilen e-postada “Benim ile ilgili bir haberiniz var. Resmimin yanında ise, "PKK’lılar benim canım ciğerim” diye yazmışsınız. Oysaki benim hiçbir medyada ya da açıklamamda böyle bir ifade yok. Birçok haber sitesi bu haberi sağ olsunlar ricamız üzerine kaldırdı. Sizlerden ricam bu haberi kaldırmanız. Aksi durumda hukuki yollara başvurmak zorunda kalacağız” denildi.

Bunun üzerine bize Cuma İçten’in mesajını yollayan avukatına şunları dile getirdik:

“Açıkçası Cuma İçten Bey'in bu kadar alınganlık yapmasını gerektirecek bir durum yok ortada. Zaten bu haberi de sayın Cuma İçten'in içten bir ifadesi olarak olumlu bularak yayınladık. Sayın vekil 600 twitter takipçisine dava açan Melih Gökçek, bütün basını hizaya çeken, işten attıran, içeri tıktıran Tayyip Erdoğan'ı mı örnek alıyor? Sıra bize de mi geldi?”

UYARI GELDİ

5 Aralık 2012 tarihinde Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Cuma İçten’den “Uyarı” başlığıyla şu mesaj geldi:

“Değerli Demokrat Haber sitesinin yetkilileri. Ocak 2012 Tarihinde "AKP'li İçten: PKK'ya katılan çocuklar benim canım, ciğerim" başlığı altında bana ait olmayan çarpıcı sözler ile bir haber yapmışsınız.

Sizin gibi yüzlerce site de aynı haberleri yapmışlar ve birçoğu ile ikili görüşme yolu ile bazıları ile de mahkeme kararı ile bu haberleri kaldırttım.

Size daha önce de uyarı niteliğinde bir mesaj yollamama rağmen hala bu haberi ilgisiz iftira bir başlık ile yayında tutuyorsunuz.

Son kez sizleri uyarıyorum maddi manevi tazminat davası açacağım gibi ayrıca siteniz hakkında da yasalara uymayan hukuki olmayan farklı konular ile de savcılıklara suç duyurusunda bulunacağım.

Sizden bu yazıyı ivedi şekilde kaldırmanızı talep ediyorum. Takdir sizindir.”

HABERİ KALDIRIYORUZ

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Cuma İçten’in son uyarısından sonra ilgili haberi kaldırdık.