Önce Cemil Çiçek, sonra Bülent Arınç, şimdi Bekir Bozdağ. AK Parti Alevilere Aleviliği öğretmekte kararlı. Alevilerin ibadet yerinin camii olduğu iddiasına o da katıldı. Hüseyin Aygün'ü cahillikle suçlayan Bozdağ "Hep beraberce, kardeşçe yaşadık" iddiasında bulundu. Oysa Osmanlı tarihi boyunca Aleviler çok sayıda katliama uğratılmış, Hacı Bektaş Dergahı'nın başına da bir Nakşibendi Şeyhi oturtulmuştu.

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugüne kadar Aleviliği hiç kimsenin ayrı bir din olarak takdim etmediğini söyleyerek, "Bunun şimdi yapılmasının cahillik olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Srebrenitsa'daki soykırımın anma etkinliklerine katılmak üzere Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gelen Bozdağ, Uluslararası Saraybosna Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün TBMM'ye cemevi açılmasına talebine ilişkin soru üzerine, şöyle konuştu: "Müslümanların mabedi her zaman tektir. Bu, asırlardan beri böyle, bugün ortaya çıkmış bir şey değil. Müslümanların ortak mabedi camidir. Kendini Müslüman olarak hisseden herkes için geçerlidir bu. Her dinde bir tane mabet vardır. Hristiyanlık'ta kilise tektir; Protestan, Ortodoks ya da Katolik olsun hepsinin mabedi tektir. Yani başka dinlerde de öyle.

 

“ALEVİLİĞİN NE OLDUĞUNU BİLMEYEN BAZI KESİMLER”

Bugüne kadar hiç kimse Alevi geleneğinden gelenler de dahil olmak üzere, camiden başka bir mabet söylememiştir. Benim gördüğüm şey şu; biraz Aleviliğin ne olduğunu bilmeyen bazı kesimler kendi ideolojik dünya görüşlerini Alevilik yerine ikame etmek suretiyle bir takım değerlendirmeler yapıyorlar. Bence Aleviler'in asıl kaynaklarına baksınlar. Alevilik konusunda yetkin olan uzmanlara sorsunlar."

 

Bozdağ, bugün bazı gazetelerde yayınlanan sözlerin fevkalade yanlış olduğunu söyleyerek, "Bilenlerin konuşması lazım. Fakat bilmeyenler, 'Alevilik nedir' sorusu üzerine kafa yormayan ve bu konuda Alevi kaynakları bir defa olsun gözden geçirmeyenler, Alevilikle alakası olmayan hususları Alevilikle ilgiliymiş gibi gösteriyor" iddiasında bulundu.

 

Bugüne kadar Aleviliği hiç kimsenin ayrı bir din olarak takdim etmediğini söyleyen Bozdağ, "Bunun şimdi yapılmasının bir cahillik olduğunu düşünüyorum. Hepimiz biliyoruz ki Alevi kardeşlerimiz bu toprakların, tarihimizin içinde yer alan, İslam'ın farklı bir yorumu olan kardeşlerimizdir. Hep beraberce, kardeşçe yaşadık. O nedenle bu tür açıklamaları bilgisizliğe yormak istiyorum" dedi.