Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından parti politikalarına karşı eleştirilerini sertleştiren eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir milletvekili Erdal Kalkan ve Ankara milletvekili Haluk Özdalga’nın partiden istifa edebileceği konuşuluyor. Sol kökenli 3 ismin parti yönetimince disipline sevk edilmesinin gündeme alındığı belirtilirken Günay, “Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu bu olaylar çerçevesinde vicdanımdan başka hiçbir otorite dinlemem” dedi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; son operasyonun ardından 2007’de AKP’ye katılan CHP kökenli milletvekilleri Günay, Kalkan ve Özdalga’nın sosyal medya üzerinden partiye yönelttiği eleştiriler üzerine parti yönetiminin 3 ismi disipline sevk etme eğiliminde olduğu, söz konusu milletvekillerinin açıklamalarının izlemeye alındığı belirtiliyor. Günay, disipline sevk edilmesi durumunda tavrının ne olacağının sorulması üzerine, “Kendileri bilir. Vicdanımın sesini dinleyerek, buna göre davranarak konuşuyoruz ve yazıyoruz. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu bu olaylar çerçevesinde vicdanımdan başka hiçbir otorite dinlemem” dedi.

‘ATAMA YAPMASI KABUL EDİLEMEZ’

2 bakanın istifasıyla ilgili olarak “çok geç bir istifa” değerlendirmesini yapan Günay, “Özellikle kendisiyle ilgili ağır iddialar bulunan İçişleri Bakanı’nın Emniyet’te tayinler yapması, bir haftalık süreyi görevinin başında geçirmesi, hem hukuk devleti açısından hem siyasi etik açısından kabul edilemez bir durumdur. Ve gelecekte de sanıyorum hukuk önünde tartışılabilecek bir sorumluluğu üzerine almış bulunmaktadır” diye konuştu.

Erdal Kalkan da, parti yönetiminin kendilerini disipline gönderebileceğini, bunun tavrında bir değişiklik yaratmayacağını belirterek “Bu olaylar karşısında susacak mıyız? Ben 45 yıllık bir siyasetçiyim. Şimdiye kadar hep doğru bildiğimi söyledim, bundan sonra da öyle yapmaya devam edeceğim” dedi.

3 milletvekilinin bir süredir parti politikalarından rahatsız oldukları, partiden istifa etme de dahil olmak üzere siyasi değerlendirmeler içinde oldukları belirtiliyor.