Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararına yönelik AK Parti’den ilk açıklama NTV canlı yayınına katılan genel başkan yardımcısı Mustafa Şentop’tan geldi.

 Şentop, “”Kimsenin şüphesi olmasın, mahkeme kararı uygulanır” diyerek Twitter’ın erişime açılacağının sinyalini verdi.

Bir hukukçu olarak kararı doğru bulmadığını ifade eden Şentop, “Kimsenin şüphesi olmasın, mahkeme kararı uygulanır” diye konuştu.

Şentop’un Anayasa Mahkemesi kararı, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açıklamalarından satır başları şöyle:

“Hukukçu olarak kararı doğru bulmadım. Mahkeme, genel bir yasaklama değil de url bazlı bir yasaklama yapılmalıdır diyor. Twitter’da bu yapılamadığı için böyle bir yola gidildi. Bir uluslararası şirket Türkiye’nin kurallarına uymak istemiyor. Temsilcilik bile açmıyor. Bir market bile Türkiye’de çalışacaksa kurallara uymak zorundu. Ama sanal ortamda faaliyet gösteren şirket kurallara uymuyor. Avrupa ülkelerinde uyduğu kurallara uymuyor.”

“İfade hürriyetini koruyalım ancak bunu korumanın ek yolu Twitter’in açılması mıdır? Diğer yanda kişilik hakları da korunmalıdır. Elbette mahkeme kararları uygulanır, kimsenin tereddüdü olmasın. Mahkeme kararıyla yasaklanan içerikler Twittere tarafından kaldırılmadığı için kapatma kararı alındı. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruyla bu karar alındı. Usul dairesinde mahkeme kararı uygulanır.”

ANKARA’DAKİ SEÇİMLER

YSK’nın web sayfasına girildiğinde Melih Gökçek 32 bin oyla önde. Bütünüyle tutanaklar elimizde var, inceledik. Farklılıkları ve sisteme girilmesindeki farklılıları inceledik. Yeniden sayım olması durumunda oylarımızın artacağını belirledik.

Bu tartışmalar sadece bu seçimlerde yaşanmadı. CHP seçimi kaybettiği her yerde bu tartışmaları yaşatmıştır. 2009′da da iyi hesap yapamadıkları için İstanbul’da seçimi kazandıklarını açıkladılar. Bütün oyların yeniden sayılma ihtimali olmaz. CHP nerede seçimi kaybetse sandığa tekme atmak istiyor.

Sonuçlara itiraz edilebilir. YSK’nın önünde toplantı yapmak bunun yolu değil. Ankara’da yüzde 90′ınından fazla sandık görevlisi vardır ve tutanaklarının altına imza atmışlardır. Tutanaklarda yanlışlık olabilir, burada da itiraz etmek mümkündür.

Ortada gizli kapaklı karanlık yerlerde dolap döndürmek söz konusu değil. Seçim kurullarında her partinin temsilcileri var.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Bu seçimlerde AK Parti’yi geriletmek suretiyle CUmhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’yi zayıflatmak istediler. Ama bekledikleri gibi olmadı. Seçim sonucunda ortaya çıkan tablo, oyun kurucu olan tek partinin AK Parti’nin olduğunu ortaya çıkardı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AK Parti’nin desteklediği aday kazanacaktır.”

Ankara 15. İdare Mahkemesi, “erişimin gerekçesiz olarak yasaklanmasının hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu” vurgulayarak, erişim yasağıyla ilgili kararın yürütmesini durdurmuştu.

 Mahkemenin kararına rağmen yaklaşık 15 gündür Twitter’a giriş yapılamıyor. (imc tv)