AK Parti'de ihraç istemiyle disipline sevkedilen İstanbul milletvekili Muhammed Çetin'in bugün istifa edeceği iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk operasyonunun ardından yeni bir boyut kazanan iktidar cemaat çekişmesi, Ak Parti Grubu'nda yeni bir isitfaya neden oldu.

Milliyet'in haberine göre, Gülen cemaatine yakınlığı ile tanınan ve 17 Aralık operasyonunun ardından yaptığı "ayyakabı kutusu" esprileri nedeniyle ihraç istemiyle disipline sevkedilen İstanbul milletvekili Muhammed Çetin'in, bugün Ak Parti'den istifa etmesi bekleniyor.

Hakan Şükür de kopmuştu

İktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilim Ak Parti'de yeni bir istifaya neden oldu. Hakan Şükür'ün, iktidar ile cemaat arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından istifası dikkat çekmişti. Kütahya milletvekili İdris Bal da, partiden istifa etmişti. 17 Aralık operasyonunun ardından ise eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da, hükümetin yolsuzluk operasyonuna yaklaşımını eleştirererek istifa etmişlerdi.

Cemaate yakın isim

Cemaate yakınlığı ile bilinen Çetin'in, bazı Ak Parti milletvekilleri ile konuşurken, "Ayakkabı numaran kaç? Bize neden ayakkabı kutusu gelmiyor?" dediği aktarılmıştı. Ak Parti milletvekilleri Volkan Bozkır ve Ali Aşlık'ın Çetin hakkında verdiği şikayet dilekçesi üzerine, disiplin kurulu harekete geçmişti. Çetin, "Milletvekilliğinden istifa edecek misin, diye soranlara da ‘Benim ayakkabım büyük, beni satın alacak büyüklükte ayakkabı kutusu yok.’ demiştim. Samimi olduğum insanların yanında, özel bir ortamda konuşmuştum. Basına veya kamuoyuna bir açıklama yapmamıştım" demişti. İhraç istemiyle disipline verilen Çetin'in bugün AK Parti'den istifa ettiğini bir toplantı düzenleyerek açıklaması bekleniyor.

Meclis albümünde Çetin'in özgeçmişi şöyle yer alıyor:

"Muhammed Çetin,16 Kasım 1963'te Eskişehir'de doğdu. Babasının adı Muhterem, annesinin adı Memnune'dir.
Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Filolojisi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de Leicester Üniversitesinde dil öğretimi ve eğitim alanında, doktorasını ise Derby Üniversitesinde sosyal-siyasal hareketler alanında tamamladı.
Amerika Birleşik Devletleri Houston, Texas ve East Stroudsburg Üniversitelerinde sosyoloji ve antropoloji dallarında öğretim üyeliği yaptı.
24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyesi oldu.
Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Türkmence ile orta düzeyde Fransızca ve Arapça bilen Çetin, evli ve 2 çocuk babasıdır."