AK Parti'ye yakınlığıyla tanınan TV yorumcusu ve yazarlardan Ömer Turan, AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin sosyal medyada yaptığı değerlendirmelerde, MKYK'ya alınan isimlere isyan etti.

Turan, AK Parti kongresinde belirlenen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesine tepki göstererek, "Türk siyasetinde AK Parti dönemi bitmiştir" dedi.

Turan, "Ben inanmadığım bir listeyi savunmam. Bu liste AK partiyi bitirir. Ak parti millet nezdinde bitmiştir, bunu ilk secimde göreceksiniz. AK parti geldiği gibi gidecek, Anaplaşmayacak ANAPtan daha kötü olacak. İlk secimde oyu düşmeyecek baraj altı kalacak" değerlendirmelerinde bulundu.

Ömer Turan'ın paylaşımlarından bir kısmı şöyle:

Bu AK parti kongresi tarihi bir kongreydi. MKYK listesi çok önemliydi. Ya yeni sayfa açılacak ya da denge deyip eskisi korunacaktı.

AK parti kararını verdi. Denge diyerek eski isimlerin tamamını listeye aldı. Listeye Hayati Yazıcı ve ekibi damgasını vurmuş.

Liste Hayati Yazıcının, Mustafa Ataş'ın listesi. Millet kimi eleştiriyorsa, onlar listede. Millet kimi seviyorsa onlar listede yok.

Biz, Erdogan'ın Kongrede tam bir temizlik yaparak yeni bir sayfa açacağını tahmin ediyorduk. Beklediğimizin tam tersi oldu, yanıldık.

Tahmin edilen en kötü listeden daha kötü bir liste çıktı. Böyle bir listeyi eminin Hayati Yazıcı bile tahmin edememişti. O kazandı.

Bunları kırgınlıkla yazmıyorum, analiz yapıyorum. Millet 21 mayısı bekliyordu, dağ fare doğurdu, bence bu liste AK partiyi bitirir.

Ben inanmadığım bir listeyi savunmam. Bu liste AK partiyi bitirir. Ak parti millet nezdinde bitmiştir, bunu ilk secimde göreceksiniz.

Türk siyasetinde AK parti dönemi bitmiştir. Türk siyaseti bir ya da iki sene içinde tamamen sil baştan değişecek. Su akar, yolunu bulur,

AK parti geldiği gibi gidecek, Anaplaşmayacak ANAPtan daha kötü olacak. İlk secimde oyu düşmeyecek  baraj altı kalacak.

Yarınki MYK listesi ile önürgünkü kabüne revizyonunundada çok büyük değişiklik olmayacak. Kabine ve MUKdada stotuko korunacak.

AK partide yenilikci bir anlayış değil mevcut yapıyı korumaya yönelik statükocu anlayış kazanmıştır. Bundan sonra bu değişmez.