Erken seçim anketlerindeki sonuçlardan yola çıkarak analiz yapan ANAR sahibi İbrahim Uslu, tekrar seçim yapıldığında yine koalisyona başvurulacağını söyleyerek, AK Parti'ye ilişkin kritik görüşler ortaya koydu.

Türkiye'nin erken seçime gitmeye hazırlandığı son dönemdeki siyasi değişimleri ve dinamikleri analiz eden ANAR araştırma şirketinin patronu İbrahim Uslu, seçmenin 7 Haziran'daki eğilimlerinin devam ettiğini, yeniden seçim yapıldığında da koalisyon tablosunun ortadan kalkmayacağını ileri sürdü.

Şiddet ortamının doğası gereği iktidardaki partiye oy kaybettirdiğini belirten Uslu, "AK Parti bunu bilmiyor mu?" sorusuna "AK Parti için sürpriz değil ama bazen süreci değiştiremiyorsunuz. Bildiğiniz halde engelleyemiyorsunuz. Fırtına geliyorsa geliyordur. Fırtınayı durdurmanın yolu yok. Ancak tedbirinizi alırsınız" diye cevap verdi.

Al Jazeera'ye konuşan Uslu'ya göre 7 Haziran seçimlerine kadar hakkında "barajı aşabilecek mi?" tartışması yürütülen HDP'nin, şiddet ortamının bu şekilde devam etmesi halinde, oylarının artma ihtimali çok yüksek.

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Uslu, HDP'nin henüz oyunu alamadığı yüzde 7-8'lik bir Kürt seçmen kitlesi bulunduğunu, 7 Haziran seçimlerindeki 11.5 puanın Kürtlerden geldiğini, sadece 1.5 puanın Türklerden geldiğini savunarak, yapılacak yeni seçimlerde bu kesimin de CHP ve AK Parti yerine HDP'ye oy verme ihtimali olduğunu belirtti. (Kaynak: internethaber)