Edremit Belediyesi Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı seçimlerinde oy kullanma işlemi öncesi bir konuşma yapan AK Partili Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, son günlerde sık kullanılan 'Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hırant'ız' sloganına karşılık "Ne Ermeniyim, ne Hırant'ım" dedi.

Öztaylan gittiği bir toplantıda bir kişinin kendisine (Senin adın ne?) diye sorduğunu belirtip "Benim adım Mehmet Cemal Öztaylan" dediğini ifade etti. Aynı kişinin (Ben acaba Hrant'mısın? diye merak ettim ondan sordum) dediğini aktaran Öztaylan salondakilere, "Acaba içinizde Ermeni var mı?" diye sordu. Öztaylan sözlerine şöyle devam etti: "Bu millete bazı şeyler dikte ettiriliyor. Bazı şeyler söyleniyor veya söylenmeye çalışılıyor. Ben ne Hrant'ım ne Ermeniyim. Hani hepimiz Hırant'tık, Ermeniydik. Benim anamı, senin bacını Ruslarla beraber olup ta katledenler, büyükelçileri katledenler, öldürenler, acaba hepimizin olduğu Ermeniler miydi? Hırant'lar mıydı? Benim vatandaşımı katlederken, Türk milletine Ruslarla beraber şey yaparken o zaman hepimiz Ermeniysek, o zaman 1915 olaylarını Fransa'nın yaptığı kanunları da alkışlayın da bir görelim sizi ağalar beyler."

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Tülay Pabuçcu, Ali Aydınlıoğlu, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belde Belediye Başkanı Hasan Özel, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, diğer ilçe, belde başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. (zaman)