AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti’nin MHP ile kurduğu ittifakın yalnızca referandum ile sınırlı olduğunu ve devamının gelmeyeceğini söyledi.

Ensarioğlu, “Zamanında Refah Partisi, MHP ile ittifak kurduğunda çok fazla oy kaybı yaşadı. Bizim kurduğumuz ittifak da referanduma yönelik bir ittifaktı. Bu ittifak zihinsel ve siyasi bir birliktelik anlamına gelmez” yorumunda bulundu. 

‘KÜRTLERİ YOK SAYARSANIZ TABELA PARTİSİ OLURSUNUZ’

Hükümetin bölgede yeni politika arayışlarını AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Birgün’den Hüseyin Şimşek’e değerlendirdi. Ensarioğlu, yeni Bakanlar Kurulu için, “Bakanlık bir tercih meselesidir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, birlikte çalışacağı ekibi belirler. Hükümet meselesi bu açıdan başka bir şey. Doğu’yu ve Güneydoğu’yu yok sayan bir siyaset izlememiz mümkün değil. Bu hiçbir partide olmaması gereken bir anlayıştır. Eğer Kürtleri yok sayarsanız MHP’nin ve CHP’nin olduğu gibi bölgede birer tabela partisine dönüşürsünüz. Sadece tabelaları var, kendileri yok” dedi.

‘AK PARTİ VE MHP RAKİPTİR’

AK Parti’nin MHP ile kurduğu ittifakın yalnızca referandum ile sınırlı olduğunu ve devamının gelmeyeceğini savunan Ensarioğlu, “Zamanında Refah Partisi, MHP ile ittifak kurduğunda çok fazla oy kaybı yaşadı. Bizim kurduğumuz ittifak da referanduma yönelik bir ittifaktı. Bu ittifak zihinsel ve siyasi bir birliktelik anlamına gelmez. AKP ve MHP iki ayrı partidir ve birbirinin rakibidir” dedi.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu güne Kürtleri yok sayan bir anlayışta olmadığını öne süren Ensarioğlu, “Partimiz referandumda Güneydoğu’da oylarının tamamını artırmıştır. Oyunu artırmadığı tek bir Güneydoğu vilayeti yoktur. Batıda da özellikle Güneydoğulu vatandaşların yaşadığı semtlerde oy artışları yaşandı. Diğer yerlerde ise oylar düştü. Güneydoğu’ya ve Kürtlere negatif bir bakış açısı, bu nedenlerle yoktur ve kabul edilemez” diye konuştu.