CHP, seçim barajının yüzde 10’un altına indirilmesi için kolları sıvadı. CHP seçim barajının yüzde 10’un altına düşürülmesi için Pazartesi günü kanun teklifi verecek.

CHP, 23. Dönem’de seçim barajının yüzde 10’dan yüzde 7’ye indirilmesi yönünde teklif vermiş, ayrıca teklifte yüzde 7 oranı da esnetilmişti.

ANKA’nın sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, seçim barajının yüzde 10’dan aşağıya düşürülmesi için teklif hazırladıklarını belirterek, şöyle dedi: "Geçen dönem buna ilişkin bir teklifimiz olmuştu, Pazartesi günü itibarıyla bu konuda teklifimizi yenileyeceğiz. Bu konudaki çalışmamız hafta sonu tamamlanacak."

Seçim barajının yüzde 10’un altına düşürülmesi konusunda kesin kararları olduğunu ifade eden CHP Grup Başkanvekili Tarhan, "Geçen dönem seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi yönünde bir teklif verilmişti" hatırlatmasına da, "Farklı da olabilir ama değerlendirme yapıyoruz, kesinlikle düşürülme yolunda teklifimiz var" dedi.

-CHP GEÇEN DÖNEM ESNEK YÜZDE 7 UYGULAMASINI TEKLİF ETMİŞTİ-

CHP, 23. Dönem’de seçim barajının yüzde 10’dan yüzde 7’ye indirilmesi yönünde teklif vermişti. Ayrıca teklifte yüzde 7 oranı da esnetilerek, "Geçerli oyların yüzde 7’sini alarak parlamentoya girmeye hak kazanan siyasi partilerin aldıkları geçerli oyların toplamının yüzde 70’in altında kalması durumunda, yüzde 7 barajına en yakın oy alan partinin de parlamentoda temsil edilmesi öngörülmüştür" denilmişti.

-KILIÇDAROĞLU’NUN İLK VAATLERİ ARASINDA YER ALMIŞTI-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, 33. Olağan Kurultayda yaptığı konuşmada seçim barajının düşürüleceğini belirterek, "Söz veriyoruz yüzde 10 barajını aşağıya çekeceğiz" demişti.

Milliyet