CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, Meclis’te yaptığı basın toplantısına katılan Alaaddin Ercan adlı bir vatandaş, Ankara Sincan’da ailesinden 21 kişinin Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katıldığını ve bunlardan 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

Otobüslerle insanların gidip geldiğini ve sınırların açık olduğunu anlatan Ercan, devletin kendisine yönelik tehditlerden dolayı koruma verdiğini söyledi. Ercan, “Sincan’da insanların beyinlerini yıkıyorlar. Kimse ilgilenmiyor. Kelleme ödül koymuşlar. Öz kardeşlerim beni tehdit ediyorlar” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. IŞİD’in Türkiye’nin içinde olduğunu, her yerde olduğunu anlatan Gök, IŞİD’e katılımların devam ettiğini ve ailelerin perişan olduğunu ifade etti.

Alaaddin Ercan adlı bir vatandaş ise Sincan’da ailesinden 21 kişinin IŞİD’e katıldığını ve bunlardan 5 kişinin öldüğünü açıkladı. Otobüslerle insanların gidip geldiğini ve sınırların açık olduğunu anlatan Ercan, devletin kendisine yönelik tehditlerden dolayı koruma verdiğini söyledi.

'SİNCAN’DA İNSANLARIN BEYİNLERİ YIKANIYOR'

“Çoluk çocuk sabaha kadar nöbet bekliyoruz” diyen Ercan, şöyle devam etti:

“Sincan’da insanların beyinlerini yıkıyorlar. Kimse ilgilenmiyor. Kelleme ödül koymuşlar. Öz kardeşlerim beni tehdit ediyorlar. Bunlar da benim senin gibi insanlardı, mantar gibi türüyorlar. Ailemden kimseyi devlet düşünmedi. Her bombardımanda cesetlere bakıyorum. Bir sürü böyle aile var, hepsi korkuyorlar, söylemiyorlar. Öldürülmüş halde bir resim olarak geçip gidiyorlar.

'DİYANET NİYE FETVA VERMİYOR?'

IŞİD konusunda Diyanet fetva vermiyor. Eğer insan kesmek doğru ise biz de katılalım. Şu an iki erkek kardeşim ve bacım IŞİD’de. Emniyet çağrı üzerine koruma verdi. 8 sene önce Hizbul Tahrir olarak başladılar. İki sene içinde tek tek gittiler, sona aile olarak gittiler” diye konuştu.