Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, belediyeye yönelik suçlamalara yanıt verdi.

Fırat Haber Ajansı’ndan Zeynep Kuray’a konuşan Ahmet Türk, Hükümetin ve AKP’ye yakın medyanın gerçek dışı iddialarla DBP'li belediyeleri yıpratmaya çalıştığını vurguladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Türk, belediyelerini  “Bu personel giderlerinin nereye gittiğini tek tek araştıracağız” diye hedef gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu ve medyanın amacının kendilerini sindirmek ve susturmak olduğunu söyledi.

HARCAMALARA DÖNÜK MÜFETTİŞ RAPORLARI VAR !

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin gelirinin neredeyse yüzde 100'ü merkezi yönetimden sağlandığını ve Türkiye ortalaması yüzde 66,7 iken, Mardin'de bu oran yüzde 96,7 olduğunu savunan Başbakan Davutoğlu’na cevap veren Türk, bu açıklamanın gerçek dışı olduğunun altını çizdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak personele ayrıldıkları paranın yüzde 30.1 olduğunu aktaran Türk,  Davutoğlu’nun üçe katlayarak bu rakamları verdiğini söyledi.

“Elimizde müfettişlerin harcamalarla ilgili hazırladığı raporlar var” diyen Türk, belediye olarak 2014 yılında hizmet ve  personele bütçeden ayrıldıkları paranın  yüzde 14 olduğunu belirtti.

‘SEN ÖNCE KENDİ BELEDİYELERİNİN HARCAMALARINI AÇIKLA’

Mardin’deki belediye küçük bir merkez belediyesiyken,  bu belediyeyi Büyükşehir’e dönüştürdüklerini işaret eden Türk, “Biz belediye merkezinde 16-17 daire başkanlığı kurmuşuz, Mar Su’yu kurmuşuz, Mar Su’da 15 daire başkanlığı, 3 tane genel müdür yardımcısı, genel sekretarya kurmuşuz. Biz yerel bir belediyeyi büyükşehir belediyesine dönüştürmüşüz. Belediyenin hiçbir alt yapısı yokken, bütün bu çalışmaları yapmışız ve buna göre kadrolar oluşturmuşuz” dedi.

Hükümeti önce AKP‘nin belediyelerinin yaptığı harcamaları açıklamaya, Mardin belediyesindeki harcamalarla karşılaştırmaya davet eden Ahmet Türk, DBP belediyelerine yönelik siyasi bir algı yaratılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

“Bizi yıpratmaya yönelik özel bir strateji ve muamele devreye sokuldu” diyen Türk,  “Burada ki temel amaç bizi susturmak ve sindirmek, bizleri halkın gözünden düşürmeye çalışıyorlar. Ama halkımız verdiğimiz emeği, ne yaptığımız, çalışmalarımızı biliyor. Bu boş bir çabadır” diye konuştu.