Mardin'de düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a destek verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'ın yürüttüğü siyasete dikkat çekerek, "Bizler bugün kirli siyasetin cevabını vermeliyiz" dedi.

DBP Kızıltepe İlçe Örgütü öncülüğünde Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş destek için etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir'in yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından burada konuşan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, Rojava'ya yönelik yapılan saldırılara dikkat çekerek, yaşanan savaştan dolayı buraya göç eden Kürt halkının olduğunu söyledi. Özdemir, konuşmasının sonunda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Kürt halkının gerekli yerlere gereken cevabı vereceğini söyledi.

'KÜRT HALKI YÜZYILLAR BOYUNCA BÜYÜK BEDELLER VERDİ’

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise, tarihte Kürt halkının büyük bedeller ve kahramanlıklar sergilediğini ifade ederek, bu nedenle de Kürt halkının sesini kısmak isteyenlerin olduğunu söyledi.

21. yüzyılın büyük amaçlar ortaya çıkardığına dile getiren Türk, bu yüzyılın Kürt halkının özgürlük yüzyılı olduğunu vurguladı.

Türk, kirli oyunlarla Kürt halkının önüne geçilmek istendiğine belirterek, "Ama bizler bu oyunlara gelmeyecek, bu oyunların önünü kapatacağız. Gün birlik ve kardeşlik günüdür. Çünkü amacımız sadece Kürt halkının değil, tüm halkların mücadelesini sahiplenmedir. Bizler bu esaslar üzerinde seçime gidiyoruz. Bugün Demirtaş sadece koltuk için değil, işte Kürt halkı vardır ve bizler Kürt halkı için buradayız demek için seçime gidiyor. Bunun içinde bu seçim bizim için büyük bir sınavdır. Mücadelemize ne kadar sahip çıktığımızın bir göstergesidir" dedi.

'BAŞBAKAN ERDOĞAN, ZULÜM GÖREN KÜRT HALKI OLUNCA SUSUYOR’

Başbakan'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Zulüm görenin yanındayım" sözlerini hatırlatan Türk, zulüm gören Kürt halkı olunca da Başbakan Erdoğan'ın sessiz kalışına dikkat çekti.

Türk, "Bugün Şengal'de aç ve susuzluktan dolayı 300 çocuk ve 70 yaşlı yaşamını yitirmiştir. Aynı şekilde söylemek istemiyoruz ama 500 Kürt kadını cariye olarak satılmak istenmektedir. Ama Erdoğan şimdiye kadar bunların hiçbirini görmek istemedi ve bunların hepsine sessiz kalıyor. Buradan ona çağrımızdır. Gözleri bunları da görsün, kulakları bunları da işitsin. Ama onun gözleri görmüyor ve kulakları işitmiyor. O zaman biz Kürt halkı ona nasıl oy verelim. Bu büyük bir ayıp olmaz mı" diye sordu.

'BİRKAÇ OY İÇİN FİLİSTİN’DEN BAHSEDİYOR’

İsrail'in Filistin halkına dönük saldırılarına da dikkat çeken Türk, Filistin halkını da unutmadıklarını, ancak bugün Erdoğan'ın sadece birkaç oy için devamlı Filistin'den bahsettiğini söyledi.

Türk, Filistin halkı içinde gece gündüz çalıştıklarını sözlerine ekleyerek, kendi mücadelelerinin her zaman halkların özgürlüğü için olduğunu dile getirdi.

Tüm Kürt halkına ve siyasetçilerine bu anlamda çağrıda bulunan Türk, "Bugün kardeşlik ve ele ele tutuşma günüdür. Birliğimizi koparmayalım ve daha güçlü olalım. Halkımız bizden daha ağır bedeller vermişlerdir. Tabi ki biz siyasetçilerin de eksiklikleri olmuştur. Ancak bizler bu anlamda halkımıza inanıyoruz. Çünkü bizim mücadelemiz kardeşlik ve özgürlük mücadelesidir. Bizler bunlar için her zaman ayakta kaldık. Bizler bugün kirli siyasetin cevabını vermeliyiz. Tüm dünyanın gözleri Kürt halkı üzerindedir. Acaba Kürt halkı şimdiye kadar kendilerini savunan Demirtaş'ı mı yoksa her zaman kendilerini inkar eden Erdoğan'ı mı seçecek konusunda herkes bize bakıyor. Bunun içinde gün birlik ve kardeşlik günüdür. Gün el ele verme günüdür" dedi.

Şengal, Rojava, Kobanê ve diğer yerlerde Kürt halkına yönelik yapılan saldırıları unutmayacaklarını dile getiren Türk, Kürt halkının kendi özgürlüğü için şehidine ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'a sahip çıktığını söyledi.

Türk, Kürt siyasetini dünyaya tanıtma sırasında önlerinde büyük soruların olacağını vurgulayarak, "Bugün Kürt halkı Ortadoğu'da büyük bir aktör rolündedir. Çünkü Kürt halkı olmadan asla özgürlük olmaz. Bugün bizler birbirimize sahip çıkmalıyız. Bu amaçla mücadelemiz çok önemli ve değerlidir. Bizler kendimize karşı yapılan tüm saldırılara rağmen ayakta kalacak ve bize saldıran çeteleri ortadan kaldıracağız" dedi. (DİHA)