31 Mart yerel seçimleri öncesi Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çalışma temposunu yükselttiği merkezlerden biri olan Mardin’de, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Ahmet Türk ve Figen Altındağ bugün kentin Ömerli ilçesindeydi.

Ahmet Türk, 31 Mart sonrasında kayyumların tüm icraatlarını ilçe ilçe asarak halkla paylaşacaklarını söyledi.

Türk, “Yarın göreceksiniz neler neler çıkacak ortaya. Bütün halkımız görecek hangi hizmetler yapıldı, ihalelerde neler döndü” dedi.

‘BELEDİYEYİ HALKIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ’

Burada ilk olarak Ömerli Belediye Eşbaşkan Adayı Türkan Bakır, ilçe halkına hitap etti. “Bizim olanı almaya geldik. Kayyum atanan belediyemizi sizlerle birlikte alıp, yeniden halkın hizmetine sunacağız” diyen Bakır, bunun için halktan destek istedi.

TÜRK: BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

İlçe eşbaşkan adaylarının ardından ise, Ahmet Türk konuştu.

Tük, 31 Mart’ın sadece bir yerel seçimden ibaret olmadığını, demokrasi, özgürlük ve barışın sağlanması için önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin AKP eliyle hukuksuzluk ve adaletsizliğin sürdüğü bir ülke haline getirildiğini söyleyen Türk, “Özgürlükler askıya alınmış, zulüm politikası, baskı politikası artık iliklerimize işlemiştir. Biz bunu hak etmedik. Halklar olarak bunu hak etmedik. Arap’ı, Türk’ü, Süryani’si bu topraklarda kardeşçe yaşarken, bugün yürütülen siyaset adeta Türk’ü Kürt’e, Arap’ı Kürt’e, Süryani’yi Arap’la karşı karşıya getirmek için her türlü oyun oynanmaktadır. Biz buna izin vermeyiz. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Binlerce yıl daha yine Arap’ı ile Süryani’si ile bu topraklarda kardeşçe yaşayacağız” dedi.

‘ZULMÜ GERİLETMEK ZORUNDAYIZ’

DBP’li 96 belediyeye kayyum atandığını hatırlatan Türk, sözlerine şöyle devam etti:

 “Belediyelerimiz kayyumlar tarafından işgal edildi. Halkın iradesi ipotek altına alındı. Biz halkın iradesini tanımayan anlayışa karşı gücümüzü, birliğimizi, demokrasi mücadelemizi yükseltmek durumundayız. Gelecek için, barış için, demokrasi içi, özgürlükler için ortak demokratik bir mücadeleyi büyütmek zorundayız. Amacımız bu ülkeye demokrasi getirmektir. Bu ülkeye kardeşliği getirmektir. Bu hukuksuzluğa son vermektir. Bizim mücadelemiz aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. Biz bu anlayış ile birbirimizi kucaklamak zorundayız. İnanın ki ben ezildiğimde, siz de ezileceksiniz. Ben yoksullaştığımda, siz de yoksullaşacaksınız. Ve yahut bir kardeşiniz zulüm gördüğünde yarın o zulümle siz de karşı karşıya kalacaksınız. Bunun yüzden halkın iradesini ortaya koymak için hepimiz çaba içinde olmalıyız. Bu iktidarı geriletmek zorundayız, bu zulmü geriletmek zorundayız. Bunun için de demokratik bir yönetimin temelini atmalı, bir arada olmamız lazım.”

KAYYUMUN İCRAATLARI İLÇE İLÇE ASILACAK

Belediyelere atanan kayyumların tüm icraatlarını seçim sonrası halkın gözünün önüne sereceklerini ifade eden Türk, “Bir kayyum atanmış belediyelerimize. Yarın göreceksiniz neler neler çıkacak ortaya. Bütün yapılan işlemleri, bütün yapılan ihaleleri size söz veriyoruz ilçe ilçe asacağız. Bütün halkımız görecek hangi hizmetler yapıldı. İhalelerde neler döndü. Bütün bunları gözünüzle göreceksiniz” diye konuştu.

Türk, 31 Mart’ta geri alacaklarını belirttiği belediyeyi şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile yönetmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

LEYLA GÜVEN’E DİKKAT ÇEKTİ

Sözlerinin devamında Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarına karşı 107 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’e değinen Türk, “Özgürlükler için, demokrasi için, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için bedenini ölüme yatırmış. Bu topraklar, bu insanlar, bu halk özgürleşsin diye. İşte bizim anlayışımız budur. Biz halkımız için varız. Demokrasi için varız. Kardeşlik için varız” ifadelerini kulandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı