Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, "Bizim talebimiz ortak bir geleceği oluşturmaktır" dedi.

Şimal Düğün Salonu'nda yapılan BDP Mardin İl Kongresi'nde konuşan Milletvekili Türk, Kürt meselesinin sadece Kürtlerin değil, Türklerin ve Ortadoğu'nun sorunu olduğunu savundu.

"Bizim talebimiz ortak bir geleceği oluşturmaktır. Adaletin, eşitliğin, Kürt halkının hukukun, tanınmadığı bir anlayışı asla ve asla kabul etmeyeceğiz" diyen Türk, şöyle konuştu: "Kürtler özgürleşmeden, Türkiye özgürleşemez. Kürt halkı, özgürleşmeden Türk halkı özgürleşemez. Bu aynı zamanda Öcalan'ın da görüşüdür. Bugün Ortadoğu’da Kürtler, sadece Türkiye’de yaşamıyor. Kürtler bu coğrafyada hem istikrarın, hem de istikrarsızlığın nedenidir. Öcalan son dönemde yine halkların kardeşliği için, halkların ortak geleceği için, halkların demokratik ünitede birlik ve mücadelesi için yeni bir kapıyı araladı.

Eğer bizden katkı isteniyorsa biz bu işin içinde kurumsal olarak varız. ‘Kim gidecek, görüşmeler nasıl gelişecek, bu görüşmeler içindeki rolümüz nedir? Biz buna nasıl katkı sunarız?’ Bunun kararını biz veririz, başkası veremez.

'Falan gitsin, falan gitmesin' diyemez. Kürt halkını boşa çıkarmaya yönelik, kandırmaya yönelik bir yaklaşımı asla ve asla tavsiye etmiyorum. Burada zararı siz görürsünüz. Dürüst yaklaşın, doğru yaklaşın bu sürece katkımız olsun."

Türk, barışa katkı sunacak bir rolü bir siyaseti izleyeceklerini dünyaya ilan ettiklerini ifade ederek, "Bizden hassasiyet bekleyenler, kendileri de hassas davranmalıdır. Biz birilerine hoş görünmek için siyaset yapmıyoruz. Biz halkımızın gerçeklerini söylemek için parlamentodayız" dedi.