Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerine doğru çalışmalarını büro açılışlarıyla sürdürüyor.

‘İNSAN İTTİFAKI DİYORUZ’

İlk olarak HDP Artuklu Belediye eşbaşkan Adayı Fatma Yılmaz yaptığı konuşmada 31 Mart yerel seçimlerinde belediyeyi yeniden halkın hizmetine sunacaklarını ifade etti.

Ardından söz alan Prof.Dr. Nurettin Turgay, konuşmasına Arapça başladı.

Turgay, “Ne millet ittifakı ne de Cumhur ittifakı demiyoruz. Biz insan ittifakı diyoruz. Bizim düşüncemizde tüm insanlar aynıdır. Allah da tüm insanların rabbidir” diye vurguladı. Mevcut iktidarın yıllardan bu yana yönetimde olduğunu ve durumunun açık bir şekilde ortada olduğunu dile getiren Turgay, “Buraya kayyum atandı. Burada AKP’den aday olan Sayın Abdulkadir arkadaşımız daha önce burada belediye başkanlığı yaptı. Eğer onun uygulamalarından, kayyumların uygulamalarından, hükümetin ekonomik ve çeşitli uygulamalarından memnun iseniz; yine gidip oyunuzu verin. Ama biz en iyisini en güzelini yapmayı size Allah’ın adıyla vaat ediyorum” diye konuştu.

‘DEVE İLE EŞEĞİ DİZMEK HİZMET DEĞİLDİR’

Sonrasında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise, binlerce yıldır Mardin’de yaşayan halklarla birlikte bir yaşam sürdürdüklerini hatırlattı.

Bütün halklara hizmet etmeyi esas alan bir düşünce ile yola çıktıklarını dile getiren Türk, “Bizim düşüncemiz sadece şehirleri yönetmek değil. Bu ülkede demokrasi ve özgürlüklere sahip çıkmak için bir mücadele içindeyiz. Bu ülkede demokrasiye inanıyoruz. Barışa inanıyoruz. Bunun için varız” dedi.

Hukuk ve adalet olmaması durumunda, “Buralara altın dökseniz faydası yok” diyen Türk, “Eğer halkın iradesiyle seçilmiş insanların yerine kayyum atıyorsanız, belediyeleri karakollara çeviriyorsanız, halkın gidip gelmesini engelleyecek koşulların içinde iseniz, o belediye halkın belediyesi değildir. Bu halka hizmet değildir” diye konuştu.

Kayyum faaliyetlerinin yaptığı işlemlerin hizmet olmadığını sözlerine ekleyen Türk, “Yapılan işlerle belediyenin borçlandırılmasını karşılaştırdığınız zaman neler demek istediğimizi anlayacaksınız” dedi.

Atanan kayyumların faaliyetlerini Kocaeli Belediyesi tarafından fonlanmasını da hatırlatan Türk, Kızıltepe yolu üzerine konulan “deve kervanı” heykellerine de gönderme yaparak, “Yol kenarında Kocaeli Belediyesi’nin verdiği fonlarla Kızıltepe yoluna oraya birkaç deve ile eşeği dizmek hizmet değildir. Biz böyle bir siyaseti değil, demokratik bir belediye anlayışıyla yöneteceğiz” diye belirtti.

BÜRO AÇILIŞLARINI ENGELLEMESİNE TEPKİ

Midyat’ta HDP’nin seçim bürolarının açılışının Kaymakam Hüseyin Tekin tarafından engellenmesini hatırlataran Türk, “Kaymakam şöyle bir yazı gönderiyor; ‘büro açmanız sakıncalıdır. Sizi koruyamayız.’ Mardin’de yolların kenarına kadar, anayol caddesi üzerine bile AKP bayrakları asarken, dağlara bile resimler koyarken, gelip partimizdeki HDP pankartlarını, bayraklarını sökmek gerçekten vicdansızlıktır. Hukuk dışı bir tutumdur. Bu devletin AK Parti’yle bütünleştiğinin bir politikasıdır. Ama halkımız her şeyi biliyor. İki aydır yapılan tek bir propaganda var. Kürt düşmanlığı üzerine yürütülen bir politika. Kürtleri tehlikeli bir potansiyel olarak göstererek, o ırkçı, milliyetçi, gerici kesimleri elinde tutmaya yönelik bir çalışmanın çabanın içinde olduklarını görüyoruz. Ama halkımız hepsini görüyor. Bizim dolaşmamıza bile gerek yok aslında. Halkımız hepsini görüyor. Yine de bunları halkımıza anlatmak bizim görevimizdir” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı