İçişleri Bakanlığı'nın yasağına rağmen Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde düzenlenen "Özgürlük yürüyüşünüzü selamlıyoruz" mitingine binlerce kişi katıldı. Mitingte konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkının her yerde özgürlük için ayağa kalktığını vurguladı. Türk'ün "sesiniz Qamişlo'ya, Kobani'ye ulaşıyor. Yüreğimiz onlarladır ben onların direnişini selamlıyorum, başarılar onlara" sözü alkışlarla karşılandı.

 

'ONLAR KENDİLERİNE DİNDAR KÜRTLERE ZALİMDİR'

Kürt halkı için yeni bir dönem başladığını ifade eden Ahmet Türk, "Kürt halkı zindan, öldürülme ile mücadele etti. İdris Naim Şahin, mitingi yasakladı; ama siz o yasaklamayı kırarak buraya geldiniz. Kürt halkının birliği ve ittifakıyla biz özgürlüğe ulaşacağız. Kürt halkının isteği demokrasi, özgürlük ve Demokratik Özerkliktir. Biz diyoruz ki tüm Kürdistan parçalarında Demokratik Özerkliği yürütmek istiyoruz. Çalışmalarımızı bu bakımdan büyütüyoruz. Bizim ve Kürt halkının üzerindeki yük büyüktür. Yıllardır özgürlük mücadelesinde büyük bedeller ödedik, bugün halk mücadelesine sahip çıkıyor. AKP hükümetinin oyunlarını iyi görelim ve okuyalım. Antep'te bir patlama gerçekleşti, 5 dakika içinde bunu 'Kürtler yaptı' dediler. Bu patlamayı biz kınadık. Bununla Türk halkını Kürt halkıyla karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Birçok şehirde BDP binalarını yaktılar. Bugün de iyi görün milliyetçi cephe yeniden oluşturuluyor. Bahçeli diyor ki Hükümet korkmasın ülkücüler onlarla. Biz de diyoruz ki halkımız bunu görün AKP siyaseti yalandır, Kürtlere karşı zulümdür. Onlar kendilerine dindar, Kürtlere zalimdir. Tüm Kürtler bunu görsün" dedi.

 

BU YÜZYIL KÜRTLERİN YÜZYILI OLACAK

Mitingin Kürt halkını sesiz bırakmak için yasaklandığını belirten Türk, "Hiçbir siyasi partinin mitingleri yasaklanmadı ama bizden korkuyorlar, özgürlük yürüyüşümüzden korkuyorlar, bizi sessiz bırakmak istiyorlar, bütün çalışmalarımızı yasaklamak istiyorlar. Biz bu kirli oyunu bozacağız. Önümüzdeki günler Kürt halkının günleridir. Burada iyi yürürsek bu yüzyıl Kürt halkının yüz yılı olacak. Kürt halkı mücadelesine sahip çıkarsa özgürlüğümüz yakındır. Bugün sokaklarda siren çalıyorlardı halkın mitinge katılmaması için. Ama halk onlara kulak vermedi, yasaklama, kirli oyunlarla Kürt halkını kandıramadılar artık Kürtler önünü görüyor" şeklinde konuştu. (ANF)