Mardin Büyükşehir Beldiyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, ‘Beyaz Toros’ tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İMC'den Banu  Güven'e konuşan Türk, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van’daki miting esnasında sarf ettiği, “AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak,” sözleri ile niyetin ortaya konduğunu belirterek, “Van gibi bir yerde böyle bir açıklamayı yapması aslında bir tehdittir. Bu çok açık ortada. ‘Bizi iktidar yapmazsanız beyaz Toroslar devreye girecek’ diyor. Vahim olan bu tehditler değil, devletin bu Torosları nasıl kullandığının, faili meçhul cinayetlerin nasıl işlendiğinin bir itirafıdır,” diye konuştu.

‘TOROSLARIN İŞLEVİNİN BİLİNCİNDEDİR'

Ahmet Türk, “Bu parti yıllardan beri iktidarda. Görülüyor ki bu Torosların işlevinin, cinayetlerin hepsinin bilincindeler. Peki bunu söyleyenler bu Toroslarla ilgili, faili meçhul cinayetlerle ilgili bir soruşturma yaptı mı, birilerini yargıladı mı? Bunu yapmayan biri eğer Van’da beyaz Torosları söylüyorsa ‘Sizi tekrar o faili meçhullerle karşı karşıya getireceğiz’ demektir,” dedi.

Türk, konuşmasının devamın da şunları söyledi:

Torosların dönemi kapandı, ama bugün plakasız, camları karartılmış, içinde kimin olduğu belli olmayan araçlar bölgede dolaşmaktadır. Bu araçların içindekiler kimdir, görevleri nedir? Bu halk tarafından bilinmiyor. Bu bile 93-94’lerin yeniden işaretinin verilmesi anlamına geliyor. Yani sayın Davutoğlu bunları söylerken aslında çok bilinçli bir şekilde bunu ortaya koydu.”