BDP’nin 30 Mart’ta kazanmasına karşın 1 Haziran’a ertelenen Ağrı yerel seçim çalışmaları devam ediyor. Ağrı Belediyesi Belediyesi Eş Başkan adayları Sırrı Sakık ile Mukaddes Kubilay, şeffaf ve katılımcı belediyecilik sözü ile bugün BDP Merkezi Seçim Bürosu önünde halkla buluştu. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ile sanatçı Serhad’ın katıldığı buluşmada binlerce kişi hazır bulundu.

Ağrı’da düzenlenen mitingde konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, “Gözü Ağrı seçiminde olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı mahcup etmeyeceğiz. Ağrıyı halkımıza mücadelemize hediye edeceğiz” dedi.

 “Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesidir” diyen Türk şunları söyledi:

”Biz halkımıza inanıyoruz, biz halkımızın özgürlük mücadelesine inanıyoruz, biz biliyoruz ki başarı halkımızın olacaktır. Bu ülkede barışın demokrasinin kalıcı olması için büyük çabalara gösterdik. Biz her zaman barışı savunduk, Eşitliği savunduk. Kürt halkının özgürlüğünü savunduk. Sizler 30 Martta iradenizi çok iyi bir şekilde ortaya koydunuz. Ama sahtekarlıklarla kazandığımız belediyeyi elimizden aldılar. Bugünde demokratik bir anlayışla bu seçimlerimizi yine yapacağız. Ödün vermeyiz. Taviz vermeyiz. Ama demokratik anlayışımızda her yerde egemen kılacağız. Asla ve asla devletin zulmüne ve baskısına müsaade etmeyeceğiz. Sevgili kardeşlerim bizim mücadelemiz bir belediye başkanlığı kazanma yada kaybetme değildir. Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesidir. Dört parçada halkımızın geleceğiniz inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle biz diyoruz ki artık yepyeni bir dönemdir. Kürtleri tanıyacaksınız. Hukukunu tanıyacaksınız. Haklarını tanıyacaksınız. Eğer tanımazsanız özgürlük ve demokrasiyi de getiremezsiniz. Biz her zaman halkların kardeşliğini savunduk. Birlikte ortak bir gelecek için birlikte yaşamayı esas aldık. Bugün dünyanın gözü Ağrı’da. Kürt Halkının  Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın gözü Ağrı’da. Biz Ağrı’da Kürt Halk Önderini mahcup etmeyeceğiz. Bunun  sözünü veriyoruz. Ağrı’yı halkımıza mücadelemize hediye edeceğiz” dedi. (ANF)