Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için başlatılan çözüm sürecini anlatmak için bugün ABD'ye gidiyor. BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür'ün de eşlik edeceği Türk, ABD'de çözüm süreci ile ilgili hükümet çevreleri, senatörler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelecek.

Gezi ile ilgili bilgi veren BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, bugün başlayıp 24 Mayıs'ta sona erecek olan temasları kapsamında ağırlıklı olarak Washington'ta görüşmelerde bulunacaklarını belirtti. Nazmi Gür şöyle dedi:

"Hükümet çevreleri, senatörler, sivil toplum kuruluşlarının tesmilcileri ve gazetecilerle görüşmeler gerçekleştireceğiz. Başlatılan çözüm süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Her yıl BDP ve DTK Eş başkanları ile gerçekleştirdiğimiz bir ziyaretti. Ancak, bu yıl diğer eş başkanlarının programlarının yoğun olması nedeniyle sadece Ahmet bey ile gidiyoruz."

Nazmi Gür, temasları kapsamında daha önce gündeme getirilen Fettullah Gülen ile görüşme olup olmayacağı ile ilgili soru üzerine ise, "Programlanmış bir görüşme yoktur. Öyle bir durum gündeme gelirse değerlendirilir" yanıtını verdi.