HDP’den geçtiğimiz günlerde istifa eden bağımsız milletvekili Ahmet Şık, AKP’den ayrılarak kurulan ‘yeni’ partilere yönelik eleştirilerde bulundu.

Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Neden AKP’de iken sustunuz da şimdi eleştiriyorsunuz?” sorusuna parti tüzüğünü ve disiplin kurallarını hatırlatarak “aile içi mesele” benzetmesiyle yanıt verdi.

Ahmet Şık, yayının bu bölümünü paylaşarak zincir tweetlerle eleştirilerini dile getirdi.

Ahmet Şık’ın ifadeleri şöyle:

‘İKTİDAR İÇİN KORKU VE TEDİRGİNLİK, AYNI NEDENLERLE MUHALEFET İÇİN UMUT ANCAK TÜRKİYE İÇİN RİSKTİR’

“AKP faşizminin gövdesinden kopup gelen, yeni hiçbir şey söylemeyen, bu faşizmin ortaya çıkıp büyümesindeki sorumluluklarına dair hiçbir özeleştiri yapmayan partiler ve liderleri iktidar için korku ve tedirginlik, aynı nedenlerle muhalefet için umut ancak Türkiye için risktir.”

‘AİLE İÇİ MESELELER” TANIMININ ALTINA GİZLENEN YOLSUZLUKTUR’

“Kol kırılır yen içinde kalır” anlayışını “aile içi mesele” diye anlatmaya çalışan bir siyasal anlayış memlekete ve yaşayanlarına fayda getirmez. “Aile içi meseleler” tanımının altına gizlenen ve bunca zulme neden olanın adı yolsuzluktur, hırsızlıktır.

Yıllarca ekonomi politikalarının başında olan ve bununla övünen ve dahi iktidarı buradan eleştiren Babacan, tıpkı siyasal eleştiri yöneltiyor görüntüsüyle aba altından sopa göstererek tehdit eden Davutoğlu gibi AKP ve Saray saltanatının yolsuzluk/hırsızlıklarını bilmiyorlar mı?”

‘O SARAY O SALTANATIN BAŞINA YIKILIR’

“Kendileri dahil olmasa bile tanık olduklarını anlatsalar, vakıf oldukları usulsüzlük/hukuksuzlukları itiraf etseler o Saray o saltanatın başına yıkılır. Ne Babacan ne de Davutoğlu mevcut sistemden değil sistemin sahibi olamamaktan rahatsızdır.

Bay Babacan, engin ekonomi bilgisiyle işi siyaset olan Recep Tayyip Erdoğan ve saltanat mensupları ile çevresindekilerin 18 yıl önceki ve şimdiki mal varlıklarındaki artışla ortaya çıkan uçurumun kaynağını açıklasa mesela.”