Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, haberdeki iddiaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na sordu.

Bir sitede “TC vatandaşı yapılan ‘cihatçılar’, TSK ve MİT’te resmi görevlerine başladı’ başlığıyla yayınlanan haberde, AKP’nin desteklediği cihatçı örgüt Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı yapılarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve MİT’te (Milli İstihbarat Teşkilatı) göreve başlatıldığına dair iddialar sıralandı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Şık, “Aşağıdaki linkteki haberde yer alan, kimi cihatçı örgütlerle bağlantılı kişilerin TC vatandaşı yapılarak TSK ve MİT’te resmi göreve başlatıldığı iddiaları doğru mudur?” diye sorarak, habere ait ekran görüntülerini paylaştı.

Şık, paylaşımın devamında haber kaynağıyla ilgili şerh düşerek, şu ifadeleri kullandı:

“Evet haberin kaynağının Cemaat medyası olduğunu biliyorum ve güvenmediğim için size soruyorum. Türkiye’den VPN kullanılmadan siteye girilemediği için haberin ekran görüntüsünü gönderdim ki erişiminiz kolay olsun.”