HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, "Rozet takmakla vekil olunmuyor" diyerek 150 liralık milletvekili rozetini almadı. Şık, Meclis çalışmalarına kravatsız katılma konusunda içtüzüğün değişmesi için çabası olacağını da söyledi.

Gazetecilerin idam tartışmalarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Şık, "İdam ile ilgili tartışma yapmak manasız bir şey çünkü idam devlet eliyle tasarlanmış bir cinayettir. Herkesin karşı çıkması gerekir" dedi.

HDP'den İstanbul Milletvekili seçilen gazeteci Ahmet Şık, Meclis'e gelerek kaydını yaptırdı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin özlük ve sendika sorunlarının olduğunu bildiğini kaydeden Şık, eski meslektaşlarının Meclis'te sesi olacağını söyledi.

Çok zor bir döneme girildiğini ifade eden Şık, "Hemizin daha çok çalışması gereken bir dönem. Özellikle demokratikleşme, basın ve ifade özgürlüğü anlamında, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması anlamında. HDP olarak durduğumuz yer aynı. O hakların kullanımana dair bütün kısıtlamalara karşı çıkacağımızı herkes biliyor zaten" diye konuştu.

Meclis'i gazeteci olarak gelmek ile milletvekili olarak gelmenin başka şeyler olduğunu ifade eden Şık, şu an anlamaya çalıştığını belirtti. Spor kıyafetle kayıt işlemlerine gelen Şık, Meclis çalışmalarına kravatsız katılma konusunda da içtüzüğün değişmesi için biraz çabasının olacağını söyledi.

Şık, "Herkes istediği kıyafetle girebilmeli. Belli bir sınırı vardır ama kravat zorunluluğu biraz…" diye konuştu.

'BİR TANE ROZETİM OLACAK, TAKINCA GÖRÜRSÜNÜZ'

Milletvekili rozeti değil ama başka bir rozet takacağını vurgulayan HDP'li Şık, nedenine ilişkin soruya da "Benim bir tane rozetim olacak onu takınca görürsünüz. Benim için önemli olan o. Bir insanın vekil olduğunun göstergesi yakasına taktığı rozet değil. Bence yürüttüğü faaliyettir. Halkın vekili olmak halkın yanında olmak. Yani rozet takmakla vekil olunmuyor" yanıtını verdi.

Gazetecilerin idam tartışmalarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Şık, "İdam ile ilgili tartışma yapmak manasız bir şey çünkü idam devlet eliyle tasarlanmış bir cinayettir. Herkesin karşı çıkması gerekir. Eğer suç önlenmek isteniyorsa bunun yolu bu tür cezaları popülizm üzerinden tartışmak değil caydırıcı önlemleri almak ve eğitim meselesi elbette" değerlendirmesi yaptı.