Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AKP'ye yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre; Erdoğan'ın Bülent Arınç'ın açıklamalarından haberdar olduğunu söyledi.

Artı TV'de yayınlanan Gündem Özel porgramında konuşan Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AKP'ye yakın bir kaynağın iddiasını aktardı.

Şık, Bülent Arınç'ın, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tahliye edilmesi yönündeki açıklamalarının AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi dahilinde olduğunu söyledi.

'ERDOĞAN'IN FİKRİYLE ÖRTÜŞÜYOR'

Şık, kaynağının, "Cumhurbaşkanı, Arınç'ın söyleyeceklerini biliyordu ve kendi fikriyle de örtüşüyordu" dediğini söyledi.

Arınç'ın geçmiş yıllardan farklı bir şey söylemediğini hatırlatan Şık, "Arınç için, 'vicdanlı biri' rolü biçiliyorsa, bu rolün de karşılığını veremiyor. Arınç gerçekten vicdanlı biriyse, Saray'ın aparatı olmaktan vazgeçer" dedi.

Demirtaş ve Kavala'nın tahliye edilmesi yönündeki bir açıklamanın neden yapıldığını da yorumlayan Arınç, "Kurdukları yağma ve talan düzeninde buna mecburlar. Siyaset, bürokrasi, sermaye grupları ve medyanın da içine dahil olduğu büyük bir suç ortaklığı var" şeklinde konuştu.