HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimden 17 gün sonra mazbatasını almasının ardından, 2.5 yıldan uzun süredir cezaevinde bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştı.

Şık,"Bu daha başlangıç, güzel günler göreceğiz" dedi.  

İmamoğlu'nun mazbatasını almaya 'kasılarak gittiği' yönünde haber yapan Yeni Akit gazetesine de cevap veren Şık, "Sizin utanmaz, sıkılmaz, haddinizi bilmez halinizin yanında, eğer varsa, kasılmanın lafı olmaz" ifadesini kullandı.

DEMİRTAŞ, SEÇİM ÖNCESİ HDP SEÇMENİNE ÇAĞRI YAPMIŞTI

5 Kasım 2016’da tutuklanmasından bu yana cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş, seçimlerden bir hafta önce yaptığı açıklamayla HDP seçmenine ‘oy kullanma, sandığa gitme’ çağrısında bulunmuştu.

Demirtaş, "Bütün halkımıza, tabanımıza çağrım ve varsa azıcık hatırım, ricam şudur ki, gerekirse bağrınıza taş basın, ama mutlaka sandığa gidip 'Faşizme hayır' anlamına gelecek oyunuzu kullanın. Seçim sonuçları, demokrasi ve barışın gelişmesine fırsat sunabilir" demişti.

Millet İttifakı’nda yer almayan HDP, 31 Mart seçimlerinde üç büyük il başta olmak üzere Türkiye’nin batısında belediye başkan adayı göstermemişti.