Eski Başbakan AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun bugün katıldığı bir cenaze namazı sırasında yanına yaklaşan bir kişi tarafından ölümle tehdit edildiği iddia edildi.

İddaiaya göre, ünlü mimar Turgut Cansever'in eşi Nilüfer Cansever'in cenaze namazına katılmak için saat 13:15'de Fatih Camii'ne gelen Davutoğlu, onu selamlayarak yanına yaklaşan, hatta elini sıkan bir kişi tarafından ölümle tehdit edildi.

Davutoğlu'na yönelik, "Şimdi sen beni öldür yoksa ben seni öldüreceğim" şeklinde sözler sarf ettiği iddia edilen kişi koruma polislerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Davutoğlu'nun yakın koruma ekibi tarafından yakalayarak emniyet yetkililerine teslim edilen şüpheli polis merkezine götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

Fatih'te bulunan Şehit Tevfik Fikret Erciyas Polis Merkezi'ne bağlı polis memurları tarafından akşam saatlerinde adliyeye getirilen Erhan Yiğit, nöbetçi savcılıkça sorgulandı. Sorgusunda, Davutoğlu'nu tehdit etmediğini, başka bir şey söylediğini iddia eden Erhan Yiğit, "Tehdit yok ölmesini istedim sadece" dedi.

Adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen ve Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce ifadesi alınan Yiğit, her hafta ikametine en yakın polis merkezine imza vermesi şartı ve yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Ancak hakkında başka suçlardan dosyası olduğu tespit edilen Yiğit'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edileceği belirtildi.