Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği 5. Olağan Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu

Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomik krize dikkat çekerek, adalet ve ifade özgürlüğü sağlanmadan kalkınmanın gerçekleşemeyeceğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden İlayda Kaya'nın haberine göre, Ahmet Davutoğlu da isim vermeden AKP Genel Başkanı ve Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek şöyle konuştu:

“Kriz yoktur demek basiretsizlik. Bunlar krizi yönetemeyecek durumda, bu noktada eleştiride bulunanı dış odak ilan ediyorlar. Bu kadar bina diktiler ekonomi mahvoldu. Bina üretmez ki...

Krizleri yönetmemiz lazım. Tüm fikirlere açık olmak lazım. Krizi analiz edip engelleyerek süreci yöneteceksiniz. Krizin çözülmesinin ötesinde konuşulmasını engelliyorsanız düşünce üretilmesi üzerinden çözüm bekleyemezsiniz. Maalesef bugün ülkemizde düşünce özgürlüğü kısıtlanıyor. Taviz verilmemesi gereken ilk ilkemiz düşünce özgürlüğünün kısıtlanması olmalıdır”