Gazeteci-yazar Ahmet Altan, AKP’nin gücünün Türkiye’yi durdurmaya yetmeyeceğini belirterek, “AKP’nin hukuksuzluğuna karşı çıkan hiç kimseyi kendinden ayrı görmemek zamanı. Böyle olursa AKP’yi çok kolay geriletiriz” dedi. Altan, medyaya yönelik baskılara ilişkin olarak da “Aramızdaki fikir ayrılıklarını konuşacak bir zamanda değiliz. Sözcü ile Taraf işbirliği yapmak zorundadır” yorumunu yaptı.

"DİNDARLIĞIMIZIN YALAN OLDUĞU AKP'YLE ORTAYA ÇIKTI"

Diken'in aktardığı habere göre, Bugün TV’de Pelin Batu’nun konuğu olan Altan, Türkiye toplumunun dindarlığının ‘yalan’ olduğunu savunurken, “Hırsızlık bu kadar kolaylaştığında dindarlık çok fazla dayanamadı. Biz birçok yalanın üstünde oturan toplumuz. Dindarlığımızın da yalan olduğu AKP döneminde çok açık ortaya çıktı” diye konuştu.

"MUHTEŞEM BİR TOPLUMDAN AKP ÇIKMAZ"

Türkiye’nin muhteşem bir toplum olmadığını ve muhteşem bir toplumdan AKP’nin çıkmayacağını savunan Altan, “Son beş yılda çok muhteşem herhangi bir gelişmiş ülke söyleyin ki Erdoğan gibi bir adam Cumhurbaşkanı olsun, AKP gibi de bir parti iktidarda olsun ve bütün bu hırsızlıkları yakalandıktan sonra da yüzde 40 oy alsın. Böyle bir ülke yok” dedi.

"BU ZAMANDA, SÖZCÜ İLE TARAF İŞBİRLİĞİ YAPMAK  ZORUNDA"

AKP’nin gücünün Türkiye’yi korkutmaya yetmeyeceğini ifade eden Altan, Gülen Cemaati’nin medya organlarına ve Doğan Grubu’na yapılan baskıyı eleştirdi.

Altan, şöyle konuştu:

“Ertuğrul Özkök’ün yazısından ve çizgisinden hoşlanmam. Ertuğrul da bunu bilir. Ama Ertuğrul’un bir yazısından dolayı kovalanmasını, kaçırılmasını, korkutulmasını kesinlikle kabul etmem ve sonuna kadar Ertuğrul Özkök’ü desteklerim. Ahmet Hakan’ı sonuna kadar desteklerim. Can Dündar’ı sonuna kadar desteklerim. Hidayet Karaca’yı, Mehmet Baransu’yu… Bu iktidarın şiddetinin esiri olan herkesi desteklerim. Bütün medyanın da bunu desteklemesi gerekir. Burada aramızdaki fikir ayrılıklarını konuşacak bir zamanda değiliz. Yani Sözcü ile Taraf işbirliği yapmak zorundadır.”