Seçim sonuçlarının tartışmalı olduğu illerden Ağrı'da AKP sonuçlara 13 kez itiraz etti oylar 13 kez sayıldı ve kazanan her seferinde BDP oldu. Ancak AKP itirazını YSK'ya taşındı.

Seçim sonuçlarının kıyasıya bir rekabete sahne olduğu Ağrı'da belediyeyi BDP adayı Sırrı Sakık kazandı. Ancak AKP 13 kez sonuca itiraz etti ve her başvurusu seçim kurulu tarafından kabul edildi. Sonuçta oylar 13 defa sayıldı ama her defasında BDP birinci çıktı.

SAKIK: AKP AĞRI'DAKİ SONUCU SİNDİREMİYOR

BDP'nin Ağrı adayı Sırrı Sakık Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ağrı'da almış olduğumuz sonucu içine sindiremeyen AKP ve AKP'nin arka bahçesi olan malum kurumlar, ilçe seçim kuruluna yapılan itirazlarının red edilmesine rağmen, İl Seçim Kuruluna tekrar itirazda bulunmuşlar ve bu itiraz kabul edilerek sonuçlar YSK'ya gönderilmiştir. Herkesi Ağrı'da halkın vermiş olduğu karara saygı duymaya davet ediyorum" dedi.

HÜSEYİN ÇELİK: SONUÇLAR DEĞİŞEBİLİR

AKP sözcüsü Hüseyin Çelik ise dün yaptığı açıklamada oyların 13 kez sayılmasına ve sonucun değişmemesine karşın Ağrı'da sonuçlara itiraz ettiklerini açıklamış ve sonuçların değişebileceğini söylemişti. AA verilerinde ise ildeki seçimi AKP adayı kazanmış görünüyor. (Radikal)