Ağrı'nın Hamur ilçesinde AKP yöneticiliğinden istifa eden Veli Çelik, Necmettin Kaçmen, Ercan Turgut ve Veysi Örgül, düzenlenen törenle HDP'ye geçti. Van'da AKP'nin milletvekili aday listelerine tepki gösteren AKP'li 13 belediye meclis üyesi de partisinden istifa etti ve HDP'ye geçti.

AĞRI'DA İSTİFALAR

Geçtiğimiz hafta askeri operasyon ve çatışma haberleriyle gündeme gelen Ağrı'nın Hamur ilçesinde AKP yöneticiliğinden istifa eden Veli Çelik, Necmettin Kaçmen, Ercan Turgut ve Veysi Örgül, düzenlenen törenle HDP’ye geçti.

HDP Hamur İlçe Örgütü'nde düzenlenen törende, HDP Ağrı Milletvekili adayı Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Ağrı il eşbaşkanları Sabri Tayfun ve Hanım Yıldırım yeni üyelere rozetlerini taktı. Törende konuşan Tayfun, "Bu güne kadar farklı siyasi partilerde yer alan yurttaşlarımız Kürt halkına yapılan zulme artık tahammül etmeyerek partimizde mücadele etmek istiyorlar. Biz Türkiye halkına yeni bir yaşam projesi sunuyoruz. Bu yeni yaşam projesinde yer almak isteyen herkese kapımız açıktır. Yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz diyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP Milletvekili adayı Taşdemir ise, HDP'nin herkesin evi olduğunu belirterek, "Yeni katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyoruz. Bu ağaç yaşam ağacıdır. Tüm arkadaşlar bu ağacın gölgesinin altında toplanacaklar" dedi.

'BU YANLIŞLARA DUR DEMEK İÇİN KENDİ EVİMİZE GELDİK'

AKP'nin yaptığı kirli işleri gözleri ile gördüklerini ve buna artık tahammül edemediklerini belirten Necmettin Kaçman ise, "Biz bu yanlışlara 'dur' demek için kendi evimize geldik. AKP'ye istifa dilekçemizi vererek kendi partimize geldik" ifadelerini kullandı.

VAN'DA İSTİFALAR

Van'da da aday listelerinin açıklanmasının ardından Tuşba, İpekyolu ve Edremit İlçe Belediye Meclisleri'nde görev yapan 13 AKP’li üye, dün akşam saatlerinde partilerinden istifa etti. Meclis Üyelerinin istifa dilekçelerini AKP Van Milletvekili ve birinci sıra adayı Burhan Kayatürk’e verdikleri belirtildi.

İstifalarını sunan Meclis üyelerinin isimleri ise şöyle: Şevket Zorkul, Özer Polater, Halil Kaçmaz, Orhan Özdek, Yaşar Elgün, Süleyman Can, Raif Acar, Doğan Tokat, Muzaffer Baştürk, Abdurrahman Çoban, Cevdet Yıldız, Şahabettin Soyçiçek, M. Kenan Bekleyen.

İstifa eden İpekyolu Belediye Meclis üyelerinden Özer Polater, partinin Van’daki birçok kesimi ihmal ettiğini dile getirerek, “Listelerin açıklanmasından sonra bu listelere yönelik tepkimizi ortaya koymuştuk. Tepkimizin nedeni de mensubu olduğumuz aile, aşiret, topluluk değildi. Listenin tamamına itiraz ettik. Çünkü bu liste Van’ı yok sayarak hazırlanmış listeydi. İlk tepkimizden sonra birçok görüşme yaptık, yapılan yanlıştan dönülmesini istedik. Ama bir adım atılmadı. Bugün de Burhan Kayatürk ile görüştük. Listenin doğru olmadığını Van’a hitap etmediğini söyledik. Van için bu listenin fiyasko olduğunu söyledik. Bu listenin düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Yapabilecek bir şeylerinin olmadığını söylediler” dedi. (DİHA, Yüksekova Haber, Taraf)