Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 11 Nisan’da PKK ile askerler arasında yaşanan çatışmanın ardından, ‘Yaralı askerlerin ölüme terk edildiği ve bölgedeki HDP’liler ile halkın askerleri kurtardığı’ iddiasını yalanlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bunlar külliyen yalan. Elimizde görüntüler var” demişti.

BBC Türkçe’ye konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, Erdoğan’ı yalanladı ve “Elimizde görüntü yok” dedi.

Genelkurmay Başkanlığının çatışma ardından yaptığı açıklamada ‘Olay yerindeki tedbirin TSK ile ilgili olmadığı, Vali’nin talimatı olduğu’ açıklamasına ilişkin konuşan Vali Işın, “Bu tür durumlarda devletin bir tür karar mekanizması vardır. Vali, bireysel olarak hiçbir mekanizmayla görüşmeden böyle bir karar vermez. Dolayısıyla devletimizin ilgili kurumlarıyla görüşüldükten, prosedür tamamlandıktan sonra böyle bir karar verilmiştir” dedi.

ERDOĞAN’IN ‘VAR’ DEDİĞİ GÖRÜNTÜLER ASLINDA YOKMUŞ!

Görgü tanıkları ve HDP yetkilileri, çatışma sonrasında yaralı askerlerin ölüme terk edildiğini, bu askerleri halkın taşıyıp kurtardığını söylemiş, bunu doğrulayan görüntüler de ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Bunlar külliyen yalan, hepsi kayıtlarla resimlerle elimizde mevcut. Elimizde görüntüler var” demişti.

BBC Türkçe’nin ‘Görüntü varsa neden yayımlamıyorsunuz’ sorusunu yanıtlayan Vali Işın, “Diyadin’deki çatışma sırasında ve sonrasıyla ilgili elimizde görüntü yok. Ama olay sonrasına ilişkin fotoğraflar var” dedi.

HALK ALANA GİDİNCE ATEŞ KESİLDİ

Vali Işın’ın verdiği bir başka çarpıcı bilgi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalanlıyor. Erdoğan, askerlerin uzun süre yaralı halde bırakılması, yakındaki askerlerin yaralı askerlere müdahale etmemesine ilişkin de “Yaralıları almak üzere bölgeye giden helikopterlerimize ateş açıldığı için askerlerimiz hastaneye zor şartlarda ulaştırılmıştır” demişti. Vali Işın ise halkın patika yollardan çatışma bölgesine gittiğini, alana girmeleriyle birlikte de PKK ile asker arasındaki karşılıklı ateşin kesildiğini söyledi.