İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Habertürk'te  yayınlanan ‘Gerçek Fikri Ne?’ programında açıklamalarda bulundu.

Ağıralioğlu HDP'lilerin isimlerine ilişkin, "ya sizin annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize" ifadelerini kullandı.hdp'li 

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, " Irkçı milliyetçiliğiniz batsın sizin. İsimlerimize de karışacaklar" diye tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun Habertürk'te Eren Eğilmez'in sunduğu Gerçek Fikri Ne? programında HDP'lilerin isimlerine ilişkin söylediği sözler sosyal medyada tepki gördü.

Ağıralioğlu'nun programda, "Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine ismini çok görüyorum. Bu topraklardaki aidiyet dünyamızın, kültür dünyamızın isimleridir. O yüzden ben birkaç defa zikrettim ki, ya annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize" ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin, "HDP'lilere, Selahattin, Hasip, Ahmet gibi isimleri kullanmayın ya da bu isimlere layık olun diyor. Haber Türk de. Irkçı milliyetçiliğiniz batsın sizin. Artık, isimlerimize de karışacaklar" diyerek tepki gösterdi.