Akit gazetesi, Papa suikastıyla tanınan Mehmet Ali Ağca ile ‘sol’a dair bir söyleşi gerçekleştirdi.

Mülakatta Ağca, Türkiye ‘deki ‘sol’a dair birtakım ‘çıkarımlarda’ bulundu. Ağca, “Bizdeki solcular faşist” dedi, Akit de bu sözleri birinci sayfasında yayınladığı söyleşinin başlığına taşıdı.

Ağca Türkiye solcularının ‘satanist’ ve ‘Nazi çocuğu’ olduğunu da iddia etti.

AĞCA İLE SOL ÜZERİNE SOHBET

Söyleşinin başında kendini ‘evrensel’ bir insan olarak tanımlayan Ağca, “İlk sözüm de son sözüm de: La ilahe illallah ve Allahu Ekber’dir” dedi.

Ağca’nın kendinden bahsettiği söyleşinin 3’üncü sorusu ise hayli ilginçti. Söyleşiyi gerçekleştiren Mehmet Özmen, Ağca’ya, “Türkiye’deki solu nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu. Bu soruya “Türkiye’de kendini solcu zanneden insanlar Nazi faşistleridir, Hitler’in çocuklarıdır” diye yanıt veren Ağca, Avrupalı solculara olan hayranlığını dile getirdikten sonra sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Bunlara sol dediğin zaman Avrupa’nın hümanist solcularına hakaret etmiş olursun. Ben Avrupa’nın sosyal demokratlarına, sosyalistlerine saygı duyarım ama bizim Türkiye’de solcu geçinenlerin yüzde 90’ı Nazi, faşist, Satanist ve Hitler’in çocuklarıdır. Bunlar Çin’de soykırımı destekliyor, bunlar Suriye’de soykırımı destekliyor, bunlar Türkiye’de darbecileri destekliyor… Bunlar demokrasiyi katledenleri destekliyor.” (Agos)