CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "tam kapanma" kararının alınmasının ardından 17 Mayıs'a kadar alkol satışının da yasak olacağı yönündeki açıklamalar üzerine, iktidara tepki gösterdi. 

Önce sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ağbaba, "17 Mayıs'a kadar ülke genelinde alkol satışı yasaklanıyor. Alkol satmayan zincir marketlere uğramayan virüs 150 bin tekel bayisine uğruyor. Bu yasağın pandemiyle alakası yok, tamamen ideolojiktir. AKP’nin pandemiyle değil insanların yaşam tarzına müdahalesinin son halkasıdır" dedi.

'TÜMÜYLE SİYASİ İKTİDARIN BECERİKSİZLİĞİ'

Ağbaba bir yazılı açıklamayla da tepkisini ortaya koydu. “Bugün yaşadığımız süreç tümüyle siyasal iktidarın beceriksizliğiyle yaşanmaktadır" diyen Ağbaba şunları kaydetti:

"Şimdi tam kapanma diye yine aynı hataları tekrar ediyorlar. Pandemi yönetimi gibi halk sağlığını doğrudan ilgilendiren bir konuyu bile siyasallaştırdılar. Şimdi de yine salgınla doğrudan ilgili olmamasına rağmen yine alkol satış yasağı getirileceği iddiaları var. Bu kahvehaneleri kumarhane gibi gören aynı anlayışın bir sonucudur. Tekrar soruyoruz lebalep kongrelerde, binlerce insanın katıldığı cenazelerde bulaşmayan virüs, nasıl oluyor da üç beş kişinin bulunduğu TEKEL bayilerde, büfelerde, kuruyemişçilerde bulaşıyor? Dünyanın herhangi bir ülkesinde virüs kısıtlaması nedeniyle alkolü tüm günlerde yasaklayan başka bir ülke var mı? Bu yapılan özel yaşama, insanların yaşam tarzıma yönelik açık bir müdahaledir.”

‘İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KONUYU NETLEŞTİRSİN’

“Korona bahanesiyle pandemiyle alakalı alakasız istedikleri her şeyi yasaklıyorlar. Bu yasak ruhsat verdikleri TEKEL bayilerini, büfeleri ve kuruyemişçileri cezalandırmaktır. Pandemiyle mücadeleyi bahane ederek olayı siyasal hale getirmektedir. İnsanların kişisel özgürlüklerini o kadar kısıtladılar ki, ülkeyi duvarları olmayan bir cezaevine dönüştürdüler. İnsanlar zaten tedbirler nedeniyle kısıtlanmış hissederken, bu anlamsız yasaklarla iyice boğulur hale geldiler. Bu durum karaborsacılığı, sahte içki tüketimini de artıracaktır. Bu yasaklar pandemiyle mücadeleden ziyade bir toplum mühendisliği yapıldığını göstermektedir. Bu iddialar doğruysa bir an önce vazgeçilmesini, yanlışsa da İçişleri Bakanlığı tarafından bir an önce açıklama yapılıp konunun netleşmesini istiyoruz.”