Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı olması halinde Gül de dahil kimsenin buna itiraz etmeyeceğini söyledi. AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'e göre ise cumhurbaşkanlığı için Erdoğan en önemli aday.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aksiyon'dan İdris Gürsoy'a konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Başbakan Erdoğan'ın istemesi durumunda hiçbir sorun olmaz dedi.

Cumhurbaşkanı olmak istemesi durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini vurgulayan Arınç, "Şimdi ilk defa halk tarafından cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci bir seçim hakkı Abdullah Gül için de geçerli. 20 milletvekilinin aday gösterdiği herkes aday olabilir. Muhalefetin adayı görünmüyor. Başbakanımız aday olmak isterse hiçbir sorun olmadan 'Arkadaşımız Tayyip Erdoğan adayımız' deriz, bu iş biter. Sayın Başbakan bunu arzu ederse olması da doğaldır, Abdullah Gül'ün böyle bir istek karşısında farklı düşüneceğini zannetmiyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN'A EN UYGUN MAKAM KÖŞK

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte milletvekilliği için aday olacağını sanmadığını, en uygun makamın ise cumhurbaşkanlığı olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın adaylığı söz konusu olduğunda Gül'ün bu adımı atmayacağını da ileri süren Çelik, ikili arasındaki dostluğun çok derin olduğunu defalarca sınandığını kaydetti.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kral FM canlı yayınında soruları yanıtladı.

Programda cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soruları da cevaplayan Çelik, Erdoğan'ın sözünden dönmeyeceğini, başbakanlık sonrası cumhurbaşkanlığının en uygun makam olduğunu kaydetti. Çelik, Erdoğan ile Gül arasındaki dostluğa işaret ederek şöyle konuştu:

"Benim tanıdığım başbakan sözünden dönmez. 11 yıldır başbakan, sayın başbakanın artık bu saatten sonra cumhurbaşkanı olması ülkenin menfaatinedir. Sayın Gül aday olduğu zaman kendisine siz olmayın demiştim. Sizin karizmatik liderliğinizle partinizin başında kalmanız benimde partililerimizin de istediği bir şey dedim. Kim olsun dedi sayın Gül olsun dedim kendisine de. Sayın başbakanımızla sayın cumhurbaşkanımız arasındaki hukuk çok derinlerdedir. Bir çok sınavdan geçmiş olan bir dostluktur. Sayın başbakanımız aday olmak istediği zaman sayın Gül bende aday olurum demez sanıyorum. Önümüzdeki günler ne getirir bilemem. Liderler kolay yetişmiyor hele hele başbakanımız gibi insanın yüreğine dokunarak siyaset yapan bir insanın en olgun döneminde herhalde kenara çekilmez. Benim üç dönem milletvekilliğim doldu diye ben Ak Partiden ayrılacağım demek değildir. Ben şu anda yatığım iş itibariyle vaktimin sadece yüzde 10'unu meclise ayırabiliyorum. Biz Ak Parti safında siyaset yapmaya devam edeceğiz."