İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi, il genelinde 32'si çocuk 100 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İHD yöneticileri yaşanan gözaltılara dikkat çekmek amacıyla Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan İHD Şube Başkanı İlhan Öngör, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanlarına, milletvekillerine ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) il, ilçe eşbaşkanlarına yönelik tutuklamaların, demokratik sivil siyasete ve halkın iradesine yapılan bir darbe olduğunu belirtti.

Hükümetin başlattığı siyasi soykırım operasyonlarınıı haber yapan bir çok basın kuruluşunun OHAL KHK'leriyle yayınlarının yasaklandığı ve yazarlarının tutuklandığını hatırlatan Öngör, hükümetin bu uygulamalarının, anayasal güvence altına alınmış olan halkın seçme hakkını ihlal ettiği gibi haber alma hakkını da elinden aldığını söyledi.

Öngör, Adana'da demokratik alanda mücadele eden 14 siyasetçinin ve 32 çocukla beraber, 100'e yakın kişinin gözaltında olduğunu ve gözaltında tutulanların hangi gerekçeyle gözaltına alındığının bilinmediğini kaydetti.

Öngör, haksız gözaltı ve tutuklamaların son bulması ve gözaltına alınan, tutuklanan siyasetçilerin derhal serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.