Adana'nın Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde yaşayan HDP'li yurttaşların evlerine, dün akşam saatlerinde silahla ateş edildi. Maddi hasarın yaşandığı saldırılarda ölen veya yaralanan olmazken, mahalle halkı, saldırılara en güzel cevabı yarın sandıkta vereceklerini ifade ettiler.

Adana'da, dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Adana'nın Seyhan ilçesi Şakirpaşa semti Ova Mahallesi'nde ikamet eden HDP seçmenlerinin evlerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, evlerde maddi hasar meydana geldi. Saldırıya uğrayan evlerden birinin sahibi olan Fatma Özbey, dün akşam 21.30 sularında 2 kişinin mahalleye girerek, evlere rastgele ateş açtığını söyledi. Özbey, saldırıda evinin duvarına kurşun isabet ettiğini ve camlarının kırıldığını söyledi.

'ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE EVLERİ TARADILAR'

Özbey, "Mahallemize girip, civardaki evlere tabancayla ateş ettiler. Kim olduklarını bilmiyorum. Uzun süre ateş ettiler, 1 şarjör boşalttılar. Mermilerden biri, o an odada bulunan birinin başının üzerinden geçti. Ateş eden kişi beyaz tişörtlü, kirli sakallı genç birisiydi. Topluca oturmuş, komşularla sohbet ediyorduk. Birden kurşunlar atılınca kendimizi içeriye attık. Komşulardan biri ateş eden şahsın kaçtığını gördü. Çok rahat bir şekilde gelerek rastgele ateş açtılar ve sonra bizleri fark edince olay yerinden kaçtılar" dedi.

'BUNLARA EN İYİ CEVABI, YARIN SANDIKTA VERECEĞİZ'

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini ise, şahısların kimler olduğunu bilmediklerini ve bu nedenle olayı polise bildirmediklerini ifade ederek, "Bu şahısları karakola şikâyet etmeye gerek duymuyoruz. Neticede HDP'li seçmenleriz. Bu tür saldırılar, bizi sokağa çekmeye çalışan provokasyon girişimleridir. Bunlara en iyi yanıtı, yarınki seçimlerde HDP'yi destekleyerek ve barajı geçerek vereceğiz" şeklinde konuştu. (DİHA)