CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 19’uncu gününe girdi.

18 kilometre yol kat edilecek bugünkü yürüyüşe HDP, "Eş Başkanlar için adalet" dövizleriyle katılacak.

Sapanca Gölü’nde başlayan yürüyüşün ilk etabına yazarlar Levent Gültekin ile Ayşe Arman’da katıldı. Bugüne kadar 315 kilometre yol kat edilen yürüyüş öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

PROVOKASYON UYARISI

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, provokasyon uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, kortejin zaman zaman protesto edildiğini hatırlatarak, "İstanbul'a yaklaştıkça bazı provokasyonlar olacak diye duyumlar alıyoruz. O yüzden bize katılan herkese söylüyoruz; nasıl bir provokasyon olursa olsun sadece alkışlayın. Biz bir dava için, biz bir huzur için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa gül kabul ediyoruz. Bize küfür de edilse, iyi sözlerle karşılık veriyoruz. Hep beraber idealimiz için, çocuklarımız için, adalet için yürüyeceğiz. Hepinize şükran borçluyum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun  konuşmasının ardından yürüyüş, “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla başladı.

HDP BUGÜN YÜRÜYÜŞE KATILACAK

Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay’ın yer aldığı 12 kişilik HDP heyeti, parti üyeliği düşürülen eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünde açıklama yaptıktan sonra yürüyüş kortejine katılacak.

Öte yandan, CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı da tarihinde ilk kez açık havada gerçekleştirilecek. Toplantı, saat 12.00'de başlayacak.

Kortej, bugün ilk etapta 6 kilometre yol alacak.

(Kaynak: Dihaber)