Çanakkale’de 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Adalet Kurultayı’nın katılımcıları netleşmeye başladı.

Adalet Kurultayı’nda ele alınacak 8 ana konu belirlendi. Bunlar, mahkemede adalet, devlette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, inançta adalet, eğitimde adalet, yaşamda adalet ve medyada adalet olacak. Her konu başlığı için alanında uzman kişiler davet edilerek paneller yapılacak. Ayrıca ana konu başlığı altında çok sayıda çalıştay olacak.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre hukuk ve seçim sistemi başlıklarında eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Ergenekon ve Balyoz davalarının öne çıkan avukatlarından Celal Ülgen, son Kararname ile Urfa’da görevlendirilmesi üzerine emeklilik kararı alan Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, KHK ile ihraç edilen Anayasa Hukukçusu İbrahim Karaoğlu’nun isimleri netleşti. Başka isimler üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

ESKİ AKP'LİLER DE KATILACAK

Ekonomi ve devlet yapısıyla ilgili konularda netleşen isimler AKP'nin kuruluş sürecinde yer almış daha sonra partileriyle yolları ayrılmış eski bakanlar Abdüllatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır, ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk oldu.

‘Medyada adalet’ başlığında Oktay Ekşi, Ahmet Takan ve Doğan Tılıç’ın da aralarında bulunduğu gazeteciler ile yeni tahliye olan Cumhuriyet yazarlarından katılım olacak. Edinilen bilgiye göre medya başlığı için Habertürk, Star ve Karar gazetelerinin de aralarında bulunduğu birçok yayın organından “muhafazakar” kimliğiyle bilinen gazeteciler davet edildi. Ancak bu isimlerden henüz daveti kabul eden olmadı.

Binlerce kişinin kalacağı çadırların kurulacağı kamp alanına karavanlar da alınacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nde olduğu gibi karavanda kalması bekleniyor.