Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Almanya'nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

Büyükada'daki bir insan hakları seminerinde 5 Temmuz'da gözaltına alınarak tutuklanan hak savunucularının tahliyelerin inAlmanya eski Başbakan'ı Gerhard Schröder'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin sonucu olduğu iddia edilmişti.

Partisinin MKYK toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül'e Büyükada davasıyla ilgili Almanya ile pazarlık yapıldığına yönelik iddialar soruldu.

İddianın gerçek olmadığını savunan Gül, "Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır. 'Şu şekilde oldu, bu şekilde oldu, tahliyeler böyle gerçekleşti' diye iddiaların kabulü asla mümkün değildir, doğru değildir" dedi.

Gül, şöyle devam etti:

"Asla öyle bir iddianın kabulü mümkün değildir. Türk yargısına, bağımsızlığına, hukuk devletine ve Türkiye'deki yargı sistemine bu anlamdaki iddiaların hiçbir geçerliliği olmadığını ifade etmek isterim. Şunu da ifade etmek lazım; savcı hazırlığını yapar, mahkemeler yargılar. Elbette Türkiye'deki hukuk sistemi bütün boyutuyla işlemektedir. Her makamda itirazlar, hukuki yollar bulunmaktadır. Türkiye'de ve dünyada herkes Türk yargısına güvenmeye devam etsin. Türk yargısı hiçbir kimsenin baskısı altında değil, özgürce, hukuk çerçevesinde kararını vermeye çalışmaktadır. Özellikle FETÖ'cülerin yargıdan ayrılmasıyla birlikte Türk yargısının kararları, Türk mahkemelerine güven daha da artmaktadır, artacaktır. Dolayısıyla bu tür iddiaların kabulü mümkün değil, öyle bir şekilde mahkemelere herhangi bir talep olamaz. Yargı bağımsızca kararını vermiştir."

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısının hatırlatılmasına ilişkin Gül, "Türkiye, istikrara kavuşmuş bir Türkiye'dir AK Parti'yle birlikte. Seçimler vaktinde yapılır. AK Parti bu geleneği Türkiye'ye kazandırmış bir partidir. Bizim gündemimizde öyle bir durum yok. Milletimizin gündeminde de öyle bir durum yok. Yine memleketin, milletin gündeminden uzak bir söylem diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.