Adalet Bakanı Abdulhamit Bakan Gül, Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını manipüle edeceği iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gül, "Anadolu Ajansı'nı yıpratmaya çalışmak büyük bir haksızlık olur. Anadolu Ajansı kendini ispat etmiş bir kurumdur" ifadesini kullandı.

Antep’te açıklamalarda bulunan Gül, seçmenlerin vereceği oyların sandık kurullarında tüm siyasi partilerin temsilcileri ve müşahitlerin huzurunda sayılacağını söyledi.

Gül, "O veriler girilecek. Anadolu Ajansı da sandık başından aldığı bu rakamları paylaşacaktır. Anadolu Ajansı da açıklama yaptı 'Bir test olarak sistemde abonelerine ulaşabiliyor mu diye bir test yaptığını' söyledi. Bugüne kadar da Anadolu Ajansı sandıktan çıkan tüm sonuçları aboneleri ile paylaştı, herkes istifade etti. Dolayısıyla bu bir anlamda habercilikle ilgili seçim gününde verilecek bir hizmetin ön bir lansmanı olarak ifade edildi" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı’nın yıpratılmaya çalışıldığını savunan Gül, "Dolayısıyla buradan manipülasyon yaparak Anadolu Ajansı'nı yıpratmaya çalışmak da büyük bir haksızlık olur ve bu konuda da Anadolu Ajansı kendini ispat etmiş bir kurumdur. Yine her seçime olduğu gibi bu seçimde de abonelerine ve kamuoyuna aldığı bilgileri paylaşmış olacak" diye konuştu.