PKK Lideri Abdullah Öcalan ile ailesinin kurban bayramında görüştüreleceği haberlerine ilişkin, Abdullah Öcalan ile görüşme imkanının sağlanması amacıyla Diyarbakır’da açlık grevi yapan 50 Kürt siyasetçi adına açıklama yapan Nadir Yıldırım “Talebimiz tektir ve Sayın Öcalan’ın aile fertlerinden biri, avukatlarından biri ya da bağımsız bir heyet gidip görüştükten sonra durumu bize aktarana kadar bu eylem sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Açlık grevindekiler adına HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım konuştu.

ANF’de yer alan haber göre Yıldırım, bugün yapılan açıklamalar sonucu gelen yoğun sorular üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Yapılan açıklamaları basından öğrendik ve bizlere ulaşan herhangi bilgi yoktur. Bizler için eylem kararlığı ilk gün ki gibi nettir. Değişen bir durum yoktur. Yapılan açıklamaların bizler açısından geçerliliği yoktur. Talebimiz tektir ve Sayın Öcalan’ın aile fertlerinden biri, avukatlarından biri ya da bağımsız bir heyet gidip görüştükten sonra durumu bize aktarana kadar bu eylem sonuna kadar devam edecektir.”