Bir dönem AK Parti'de siyaset yapan eski bakanlardan Abdüllatif Şener, HALK TV'de katıldığı canlı yayında Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi .

"ONA BAĞLI KURUMUN VERİLERİNE İNANMIYORUM"

Şener, "Medyayı susturan, her şeye karar veren, her kurumu yöneten Erdoğan, ülkenin ekonomik verileriyle de oynuyordur. Kendisine bağlı bir kurumun verdiği rakamlara inanmıyorum" dedi.

AK Parti'den ayrıldıktan sonra parti kurma çalışmalarına başlayan Şener, Türkiye Partisi'yla girdiği ilk seçimlerde ağır bir hezimet yaşamıştı .

Şener'in açıklamalarından satırbaşları;

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ KARANLIK"

Türkiye'nin geleceği karanlık. 2007'ye kadar ben kendi üslubumla siyaset yaptım. Ama Erdoğan kin ve nefrete dayalı bir üslup kullandı. Fakir fukaranın parası korunmalı. Kamu malına el uzatmamak lazım. Medyayı susturup görünmez hale getirdiler. Yolsuzluk, soygun, vurgun var ve siyasi iktidar sorgulanamıyor. Her türlü şey ayyuka çıkmıştır. Kamu, yargı ve medya denetimi yok. Medya üzerindeki baskrı kalkmalı.

"CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE BİR ZAM YOK"

Başbakan medyaya benim aleyhimde yayın yapabilirsiniz diyebilmeli. Teftiş kurulları yok edildi, ihale yasaları değiştiriliyor, iktidar denetlenemiyor, sayıştay raporları meclis denedimine gitmiyor. Kamuoyu denetimi tasfiye edildi. Sonra ortaya çıkıp yolsuzluk yok diyeceksiniz. Tek neden var; gayri meşruiyet korkunç şekilde derinleşti. Milletvekili maaşlarına yüzde yüz zam yapan tek iktidar AKP iktidarıdır. Cumhuriyet tarihinde böyle bir zam yok.

"ERDOĞAN'IN 7 TANE UÇAĞI VAR"

Eskiden bunu yapsanız ülke zangır zangır titrerdi.. Ama şimdi medya baskısı nedeniyle halkın haberi bile yok. Milletvekili maaşı 9 bin liradan 20 bin 500 liraya çıkarıldı. Ama sokakta konuşulmuyor bile. Neden? Çünkü kimsenin haberi yok. Medya bunu haber yapamıyor. Başbakanın 7 tane özel uçağı var. Oysa eskiden sadece Demirel'in bir uçağı vardı .

"SEÇMEN SAYISI 1 GÜNDE Mİ ARTTI?"

Bir sürü devlet dairesinde logo değişimi yapıldı paralar harcandı. Başbakanlık için yeni bina yapılıyor 400 milyon lira gidecek. Ortada ne yazık ki demokratik bir ortam yok. Yüksek Seçim Kurulu 12 milyon seçmen artmış diyor. Bir günde mi arttı bunlar? (haberler.com)