CHP'nin Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mayıs 2000 tarihinde Ahmet Ergün ile beraber Fethullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret ettiğini söyledi. 

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Şener, "Şimdi Bank Asya'ya para yatırdı diye insanlar evlerinden alınıyor. Kendisi 10 yıl boyunca partisinin en üst kurul toplantılarını Kızılcahamam'daki Bank Asya tesislerinde yaptı! 3 senesi de yatılı yapıldı bu toplantılar. O işbirliğinden zevk aldığı kesindi, o işbirliği kendisine imkan sağlıyordu" dedi.

Şener'in söyleşisinin bir bölümü şöyle: 

Söylemeyecek misiniz şu Amerika ziyaretinin ayrıntılarını?

Söyledim. 2000 Mayıs'ında 4 kişi Amerika'ya gitti, Tayyip Erdoğan, Turhan Çömez, Ahmet Ergün ve Ali İbiş. Biri milletvekilliği yaptı zaten, Ali İbiş. Öbürü de Belediye döneminde Tayyip Erdoğan'ın en yakınıydı, Ahmet Ergün, hatta kasası olduğu iddiaları vardı. Şimdi neredeler, inanın ben de bilmiyorum. Sayın Erdoğan'ın şöyle bir adeti vardır, kendisine çok yakın olanları siyasette yanına almaz, ayırır.

Amerika ziyaretinde Pensilvanya'ya gittiler mi gitmediler mi?

Israr ediyorsunuz madem, bir kademe ilerisini de söyleyeyim size, tweet de atacağım zaten, birlikte ABD'ye gittiklerinde Ahmet Ergün'le beraber Pensilvanya'ya gittiler ve Fethullah Gülen ile görüştüler. Tayyip Erdoğan'ın ilk Pensilvanya ziyaretinde yanında Ahmet Ergün vardı.

Turhan Çömez var mıymış Pensilvanya'da?

O bölümlerini de sonra anlatacağım !

Bülent Arınç bugün Tayyip Beyin yanında…

Evet, oğlunu da milletvekili yapıyor. Bülent bey bir bakarsınız gözyaşı döker, bir bakasınız muhalefet eder, derken birden U dönüşü yapar. Bülent Bey işte, kendi bireysel dengeleriyle meşgul.

Mehmet Ağar'ın oğlu AK Parti'den aday biliyorsunuz…

Eski dostlarmış demek ki.. birbirlerini de kollarlarmış demek ki… Ağar ile ilgili Tayyip Bey'in ağzından hiç olumsuz bir şey duymadım. O çizgiye yönelik sert bir şey söylediğine de hiç tanık olmadım.

Davutoğlu ne yapıyor acaba?

Davutoğlu sessizce kaybolanlardandır